Redactioneel

IZ DSC02466 68De herfst heeft zijn intrede gedaan en de boeren zijn hard aan het werk om de oogst binnen te halen. De maïsvelden worden gemaaid en de appels geplukt. De molen kan zijn graan gaan malen. Alleen de notenbomen laten ons in de steek dit jaar door de nachtvorst in het vroege voorjaar.
 
Afgelopen zondag ging het oogstfeest op De Kilsdonkse Molen dan ook op een bijzondere wijze van start met een Oogstdankviering. Een mis werd er opgedragen in de openlucht met medewerking van pastoor Joost Jansen, St Barbaragilde en het Gildekoor uit Dinther. De ‘oogst’ zal een goede bestemming krijgen voor minder bedeelden in ons dorp.
 
Daarna werd de streekmarkt geopend en kon er overal geproefd worden en heerlijke dingen worden gekocht en niet te vergeten….overal werd er ‘bijgekletst’. De Bakkers Lamers bakten ter plekke een heerlijke broodje. De fluisterboot maakte vier maal een vaart met een volle boot. Er werd muziek gemaakt. Menig kind ging trots naar huis toe met een eigen gedraaid springtouw. En de harde wind in de middag zorgde er voor dat de wieken van de molen wel heel snel rondgingen.
 
Meer foto's.
 
Een geslaagde dag waar iedereen nog even heeft kunnen genieten van deze nazomer.
 
Tekst en foto’s: Ine Zonneveld