Redactioneel

171104 PK Natuurwerkdag IVN 2Onder het genot van een heerlijk zonnetje en een nog best hoge temperatuur, opende burgemeester
Marieke Moorman het werkseizoen, door zelf daadwerkelijk mee te helpen met het knotten van de voor het landschap zo karakteristieke wilgen bij Zwanenburg.En dat op de dag dat ze exact 4 jaar geleden begon aan haar taak als burgemeester. Ze memoreerde het belang van de inzet van vrijwilligers voor een leefbare samenleving.  Meer foto's.
 
Coördinator van de werkgroep Harry van der Pas gaf aan dat velen in de natuur werken, ook professioneel. De meesten komen en gaan weer als het project af is.
Bij natuurwerkers staat vooral het investeren in de continuïteit van de natuur voorop. (biodiversiteit, hoe gaat het met de insecten, de vogels, de planten en de bomen). IVN-natuurwerkers verrichten een uniek stukje werk dat onmisbaar is voor het landschap. Het zijn mensen die het hele jaar door opmerkzaam aanwezig zijn in het landschap. Ze volgen hoe de natuur zich ontwikkelt en nemen vanuit een hechte relatie met het landschap ook de verantwoordelijkheid om goede zorg voor het landschap te organiseren.
 
Voor een mooie en duurzame natuur in onze eigen leefomgeving is het nodig dat
? we horen en zien hoe het met de natuur gaat, (dat lukt niet via je telefoon of achter de iPad);
? we vervolgens niet wegkijken maar ons laten raken;
? onze verantwoordelijkheid nemen en zoeken naar de best mogelijke aanpak.
 
Zorg voor de natuur is zo bezien geen hobby van een enkeling maar een oproep aan iedereen om te investeren in de natuur en mee te helpen . IVN Bernheze kan nog vele vrijwilligers gebruiken.
 
Tekst: Joost Willems
Foto's: Peter Kriele
 
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen