Redactioneel

20171115 WL rodenburg VORRKANTDit najaar, was de verwachting, zou de Haagse rechter uitspraak doen over bestemmingsplan Rodenburg. Het zal echter wel winter zijn voor een uitspraak kan worden verwacht.

Meer foto's.

 

In haar brief van 21 november geeft de Raad van State aan, dat er in dit geval waarschijnlijk niet binnen zes weken na 16 oktober 2017 een uitspraak kan worden gedaan. De Afdeling van de Raad heeft de termijn verlengd met zes weken.

Dit betekent dat het verkopen van de kavels en het afgeven van bouwvergunningen  vertraging op zullen lopen tot na een beslissing van de rechter. Voor veel HaDeejers zal dit een tegenvaller zijn.

Gezien de voortdurende voorbereidingsactiviteiten met betrekking tot het bouwrijp maken van de grond, kan men concluderen dat de gemeente er van uit gaat dat het grootste gedeelte van de nieuwe wijk zeker gebouwd zal gaan worden. Het kost nu allemaal alleen meer tijd.

In het nieuwe plan staat op dit moment een boom. Een hele mooie eik. Het is de bedoeling dat er zeker meer bomen zullen worden aangeplant. Onlangs vroeg Antoon Verhaak van Actief Burgerschap alle HaDeejers ideeën aan te dragen met betrekking tot de vraag waar de overige platanen van Plein 1969 geplaatst zouden kunnen worden. Wel Antoon, is het niet een goed idee om een aantal van deze bomen naar de nieuwe wijk te verplaatsen?

Foto’s: Wim van der Lubbe.      Tekst: Fred Lennings.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen