Redactioneel

171209 phe Abdijstaete 21Op 13 maart 2017 werd het startsein gegeven voor de bouw van het appartementencomplex Abdijstaete voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Men was op dat moment bezig met het boren van palen voor de fundering. De planning was, dat het gebouw op 1 december 2017 gereed moest zijn.

Meer foto's 

 

Dat is bijna gelukt. De opening vandaag 9 december is maar een week later. Het is zeker zo dat je bouwbedrijf Nieuwenhuizen-Daandels hierover een compliment kunt geven. Knap dat een planning van een dergelijk groot project slechts een week uitloopt!

Aan de Abdijstraat in Heeswijk staat nu een prachtig appartementencomplex voor begeleid wonen. Onder auspiciën van zorgorganisatie Driestroom zijn Maarten Lucius en Gerrianne van de Rijdt uit Heeswijk-Dinther 24/24 uur beschikbaar voor de bewoners van het zorghuis. Maarten en Gerrianne hebben daarvoor het bedrijf “Met Elkaar” opgericht. Zij gaan met hun kinderen Pim, Fieke en Vera binnenkort verhuizen naar het zorgcomplex.

Tijdens de opening vanmorgen hield Maarten Lucius een prachtige en ontroerende toespraak. Hij memoreerde aan de lange voorgeschiedenis. Maarten vertelde dat Gerianne en hij in 2015 hebben gereageerd op een wervingsactie voor zorg verlenend echtpaar. Na een uitgebreide screening is de keuze op hen beide gevallen. Toen viel de financiering weg en hebben Maarten en vele anderen er voor gezorgd dat een nieuwe financiering kon worden gerealiseerd.

Wethouder Glastra van Loon prees in zijn toespraak de vele mensen die zich hebben ingezet voor dit prachtige tehuis. Samen met wethouder Peter van Boekel overhandigde hij 2 kistjes met jeu-de-boules ballen en een enveloppe met geld aan de organisatie. Van de zorgmedewerkers kregen Gerianne en Maarten een ingelijst doek waarmee de openingsceremonie beëindigd werd.

Er zijn18 appartementen in het gebouw waarvan een hele grote voor het gezin van Gerrianne en Maarten. De appartementen zijn allemaal zelfstandige woningen bestaande uit een woonkamer met keukenhoek, badkamer met toilet en berging. De appartementen hebben grote ramen, zijn heel licht en hebben boven een prachtig uitzicht. Allemaal hebben ze een eigen voordeur en huisnummer. De bewoners huren hun woning van “Met Elkaar” en wonen er zelfstandig.

Drie appartementen bevinden zich op de begane grond, zeven op eerste en zeven op de tweede verdieping. Er is uiteraard ook een lift. Soms worden de bewoners met allerlei bezigheden geholpen. Dit in verband met hun beperking. Er zijn ook enkele bewoners die structureel hulp nodig hebben.

Abdijstaete heeft ook een gemeenschapsruimte en een tuin, die door alle bewoners gebruikt gaat worden. Voor de inrichting van de tuin is nog veel geld nodig. “Met Elkaar” zamelt daarvoor geld in. Voor de lezers, die met kerst een donatie willen geven aan een goed doel; denk eens aan dit goede doel!

Foto’s: Piet van Helvoort en Ineke Ketelaars

Tekst: Fred Lennings

Reacties   
+3 #1 J. v.d. Ven 10-12-2017 20:06
Beste Gerrianne en Maarten,
Wat ziet de Abdijstaete er goed uit!
Van harte gefeliciteerd met de opening. Helaas heb ik hem gemist maar zou graag namens Kook Kunst Tinks , wat onderdeel is van stichting SWZ, jullie een verrassing willen schenken. Als jullie aangeven wanneer dat schikt kom ik de verrassing brengen.
Met vriendelijke groet,
J. v.d. Ven
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen