Dorpsnieuws

220202 PK Petitie Pumptrack in Heeswijk 07 ROTATOR 7Op 2 februari brachten drie volwassenen en zes kinderen een bezoek aan het gemeentehuis in Heesch. Daar boden zij burgemeester Marike Moorman een petitie aan voor het aanleggen van een pumptrack.
Onder het motto: “Een pumptrack is een speeltuin en sportfaciliteit in één voor jong en oud, valide en minder valide. Een pumptrack verenigt gemeenschappen, brengt passie en promoot een gezonde en actieve levensstijl”.
 
Het is een verharde baan met bochten en hobbels. Je kunt er niet alleen met een fiets over racen en crossen, maar ook met stepjes, een driewieler en zelfs in je rolstoel.
 
Klik hier voor foto's.
 
Het waren allemaal kinderen van de basisschool het Mozaïek uit Heeswijk, die naar Heesch waren gekomen. Eva Hanegraaf, Janneke van Gerven en Joelka van Daal begeleidden de kinderen. Het liefst zien ze zo’n baan verschijnen aan de Zijlstraat naast het gymnasium Bernrode in Heeswijk.
 
Dergelijke banen doen overal hun opmars. Zo is er een grote in Roosendaal en één in Lieshout, waar ze uit de wijde omgeving naar toekomen.
 
Na een informeel onderhoud met de kinderen beloofde de burgemeester het in de raad aan de orde te stellen. Hopelijk ziet de raad ruimte in de begroting om zo’n baan te realiseren.
 
Tekst en foto’s: Peter Kriele