Redactioneel

230616 PK inspraak Dorpsontwikkelingsplan 30Vrijdag 16 juni was het dan zover. We konden nog eenmaal ons zegje doen over de toekomst van
Heeswijk-Dinther. In het najaar ligt er op basis van de gevoerde gesprekken in het dorp een nieuw
Dorpsontwikkelingsplan.

Tien jaar terug is ook een plan opgesteld. En daar zijn veel mooie en betekenisvolle projecten uit voortgekomen. Tijd voor een nieuw plan voor de komende 10 jaar!
Ruim 60 belangstellenden hadden zich aangemeld. De meesten waren er al om 19.00 uur.
Het was een uitgelezen dag om zo’n activiteit bij de BAR aan het Plein 1969 te organiseren. Zowel buiten als binnen stonden tafels klaar, waaraan men kon staan of zitten.
Gertjan Arts vertelde welke ideeën er zoal op voorgaande bijeenkomsten naar voren zijn gebracht over het centrum, de natuur, de woningbouw, het verkeer en alles wat ons dagelijks bezig houdt. Daarop kon gereageerd worden en worden doorgedacht over de vraag “HaDee hoe doen we dé same?”. Intussen hadden enkele plaatselijke sponsoren wat hapjes klaar gezet.

Om een en ander in goede banen te leiden was de hulp ingeroepen van Ester Bulkens en Julia van Engelen van “Buro Z”. Zij legden uit dat ook nu weer wat tafels klaar staan met ieder een eigen onderwerp, zodat men uit een tafel kan kiezen. Daar kan op een vel papier iedere groep zijn/haar wensen kenbaar maken.
Deze ideeën worden, samen met de resultaten van een groot aantal straatinterviews, de filmpjes van de HD-kwis en andere informatie, verzameld en verwerkt in het nieuwe Dorpsontwikkelingsplan.

Klik hier voor foto's.

Voordat het schrijven van de ideeën op papier begon, gaf Marko Konings nog een leuk intermezzo. Zo vertelde hij hoe het in de toekomst met Heeswijk-Dinther zal vergaan.
Net zoals er één St. Nicolaas is gekomen zo zullen straks ook pogingen worden ondernomen om de voetbalclubs van Heeswijk en Dinther samen te voegen, en ook zal er één korps gevormd worden uit de Koninklijke fanfare St. Willibrord en de Harmonie St. Servaes met als naam:.................
Dan zal Peer Verkuijlen huisvesting vinden op de Abdij en zullen de paters o.l.v. Joost Jansen hun plek krijgen in het Willibrordcentrum, en komt Heesch bij Oss, wat René van de Pas wil.
Zo kreeg Marko Konings af en toe de lachers op zijn hand.
Vervolgens werden de tafels gekozen en konden de diverse wensen op papier gezet worden.
Na afloop kon men genieten van een bakje paella, welke in de tussentijd door Pepe, “de Spaanse kok” ,was klaar gemaakt. Aan het einde van de avond zorgde Pepe voor de muziek en werd het nog een gezellig samenzijn.

Tekst en foto's: Peter Kriele