Redactioneel

230828 Herinrichting Traverse fase 3 PK 20 VIERKANT 20Op 14 augustus is gestart met fase 3 van de herinrichting van de Traverse. Aan de Plaza is men langs de St. Servatiusstraat volop bezig met het leggen van nieuwe leidingen. Onder de Plaza worden net als bij de Pastoor Maasstraat, het speelterrein aan de Veldstraat en Plein 1969 bassins gelegd voor de opvang van overtollig regenwater. Met de huidige eigenaar is daar overeenstemming over bereikt.

Het bassin, waarin kunststof kratten gelegd worden, heeft een grootte van 15 x 30 m. Dit regenwater krijgt verbinding met de regenwaterafvoer van de St.Servatiusstraat en de Hoofdstraat en komt uiteindelijk via Droevendaal in de Aa terecht.

Klik hier voor foto's.

In de Hertog Janstraat komt ook een regenwaterafvoer naast het bestaande rioolstelsel. Vandaar dat daar een tijdje de winkels slecht bereikbaar zijn.

Over twee weken wordt de St.Servatiusstraat afgesloten voor het verkeer en moet het verkeer net als de bus omrijden via de N 279. Als eerste worden daar de leidingen vernieuwd net zoals het gebeurd is met de Hoofdstraat en de Gouverneursweg.

Overigens komen op de Plaza en in de Hertog Janstaat de parkeerplaatsen weer terug. Het hele gebied daar is op z’n kop gezet. Je vraagt je gewoon even af of het daar ooit nog een keer goed komt. Winkels zijn slecht bereikbaar en de auto’s hebben er zichtbaar moeite mee, zeker als ook de bus er nog doorheen moet. Geduld is dan een schone zaak.

Op 15, 25 en 28 augustus zijn de foto’s gemaakt.

Foto’s: Peter Kriele en Nico van Doorn
Tekst: Peter Kriele