Basketbal

tenderfeetOp 08-11 is het voor Tenderfeet Heren 1 eindelijk tijd voor de eerste thuis wedstrijd van het seizoen als het jonge team van Barons uit Breda op bezoek komt.

Het begin van het seizoen 2015/2016 staat voor het Heren 1 team van Tenderfeet vooral in het teken van een wedstrijd schema met grote gaten. Waar andere teams uit de competitie dit weekend al voor hun 5e of 6e wedstrijd aan mochten treden was het voor het team uit Heeswijk-Dinther pas de 3e wedstrijd van het seizoen.

En dat dit feit er voor zorgt dat het wedstrijdritme totaal ontbreekt wordt pijnlijk duidelijk in de eerste minuten van deze wedstrijd. Beide teams zetten prima aanvallen op en creëren ook goede kansen maar bij Tenderfeet wil er werkelijk niks in vallen. Dit zorgt er voor dat er na 8 min spelen een stand van 4 – 15 op het scorebord staat in het voordeel van Barons. Coach van Loon besluit hierop een time-out te nemen om het een en ander recht te zetten en zo de kansen tot scoren wat te vergroten. De tactiek voor deze wedstrijd is eigenlijk al vrij snel duidelijk, waar Barons een voltallig team heeft staan en het tempo van de wedstrijd zo hoog mogelijk wil leggen heeft Tenderfeet een wat uitgedunde selectie staan die hier en daar zo goed mogelijk aangevuld is. Coach van Loon benadrukt dus nog maar eens dat Tenderfeet het tempo moet gaan bepalen en dat dit heel wat tandjes lager moet zijn dan tot dan toe het geval was.

Dit zorgt er voor dat vanaf dat moment vooral de verdediging een stuk strakker staat en hierdoor komt ook de aanval langzaam op gang, uiteindelijk blijft de schade na het 1e kwart enigszins beperkt met 8 – 15.

Na deze zeer zwakke start weet Tenderfeet in het 2e kwart definitief alle roest van zich af te schudden en wordt het een totaal andere wedstrijd. De verdediging zit pot dicht en nu is het Barons dat maar moeilijk tot scoren komt. En ook in de aanval wordt het bij Tenderfeet steeds beter, het wint uiteindelijk geen schoonheidsprijs maar het 2e kwart wordt ruim gewonnen met 24 – 10. Bij rust is het dus Tenderfeet dat de voorsprong gepakt heeft en kijkt Barons tegen een achterstand van 7 punten aan.

Het 3e kwart is bijna een kopie van het 2e, aanvallend is het samenspel van hoog niveau en wordt er op deze manier vanaf elke positie volop gescoord. Maar deze wedstrijd steekt de verdediging van de Heren uit Heeswijk-Dinther er toch wel met kop en schouders bovenuit. Er is deze wedstrijd gekozen voor een zone verdediging om op deze manier niet met het tempo van Barons mee hoeven te rennen. En dit blijkt een perfecte keuze want Barons heeft de grootste moeite om door de verdediging heen te komen. Het helpt ook dat Dennis vandaag heeft besloten zijn beste Dwight Howard imitatie neer te zetten want het ene na het andere schot van Barons wordt met volle overtuiging van richting veranderd. Het 3e kwart wordt uiteindelijk gewonnen met 24 – 12 en na 3 kwarten staat er voor Tenderfeet een mooie score van 56 – 37 op het scorebord.

Op dat moment lijkt het 4e kwart nog maar een formaliteit en dat is al snel te zien in het spel, Tenderfeet gaat wat slordiger spelen en Barons probeert nog wat momentum terug te pakken. Als de bezoekers halverwege het 4e kwart wat ingelopen zijn gooit Tenderfeet de wedstrijd in de laatste paar minuten definitief op slot. En wordt de eindstand bepaald op 69 – 52.

Al met al was het vooral verdedigend een zeer sterke wedstrijd van Tenderfeet en dit bied perspectief voor de komende wedstrijden. Want als je er voor kan zorgen dat de tegenstander niet zo veel scoort is het niet zo erg dat je een keer maar 8 punten maakt in een kwart.