Basketbal

tenderfeetIn de top van de 3e klasse is het erg spannend. Een gedeelde eerste plek voor 3 teams, waaronder Tenderfeet.Na afgelopen zondag 21 februari moest hier verandering in komen, gezien de heren uit Heeswijk-Dinther en omstreken in de Zaert mochten aantreden tegen ELBC, een van de andere twee teams.

Uit in Etten-Leur werd eerder in het seizoen al verloren, dus de revanchegevoelens zaten hoog!

Al vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat beide teams niks weg willen geven en het een echte topper wordt. Aan beide zijden zit de verdediging potdicht en er vallen dan ook weinig scores. Toch weet Tenderfeet de schutters enkele keren goed vrij te spelen, waardoor de score geopend kan worden met een 3-punter van Jan Mikkers waarna de wedstrijd los begint te lopen. Ook ELBC weet een enkele keer een gaatje te prikken in de strakke zone van Tenderfeet, maar het eerste kwart wordt afgesloten met een voorzichtige voorsprong in het voordeel van de thuisploeg: 14-10

Ook het tweede kwart wordt er weinig weggegeven, wat resulteert in de eerste 4 minuten van dit kwart zonder scores. Daarna beginnen de heren uit Heeswijk-Dinther ook langzaam aanvallend wat meer macht te krijgen dicht onder te basket, waar enkele rake vrije worpen de voorsprong iets uitbouwen. Na een time-out voor ELBC beginnen ook de bezoekers aanvallend iets beter te presteren, waardoor de voorsprong voor Tenderfeet rond de 10 punten blijft hangen. Een snelle uitbraak met als resultaat een score van Pim Broeren zorgt in de laatste seconde voor rust voor een voorsprong van 31-19.

Deze voorsprong lijkt comfortabel, maar vanuit de uitwedstrijd is bekend dat ELBC kan overschakelen op een erg harde verdediging, iets wat de wedstrijd nog helemaal om kan gooien. Gelukkig voor Tenderfeet gebeurd dit nog niet in het derde kwart. De scores gaan over en weer en opnieuw moet hard gevochten worden voor elke bal. Onder de baskets moet hard gevochten worden voor elke rebound, terwijl de spelverdelers onder steeds meer druk komen te staan in de opbouw. Net als voorgaande kwarten weten de thuisspelers door sterk teamspel de voorsprong te behouden. In een time-out benoemd coach van Loon nogmaals dat de tijd in het voordeel is van Tenderfeet en hier slim gebruik van gemaakt moet worden! De verdediging staat goed, maar de aanvallen moeten beter uitgespeeld worden zodat er uitgelopen kan worden. Stand na het derde kwart: 43-31

Al vrij snel in het vierde kwart blijkt dat ELBC inderdaad over is geschakeld naar een zeer strakke verdediging. Het is duidelijk dat Tenderfeet even moet wennen aan deze druk, want enkele keren wordt balverlies geleden, waaruit ELBC een aantal snelle scores kan maken. Het lijkt dat Tenderfeet af en toe vergeet te basketballen en al vechtend slinkt de voorsprong tot 4 punten. Gelukkig is ook de tijd dan grotendeels verstreken. Met nog 2 minuten te spelen moet ELBC gaan forceren om nog langszij te komen. Hierbij krijgt Tenderfeet een aantal vrije worpen toebedeeld door de goed fluitende scheidsrechters uit Boxtel, waardoor de voorsprong langzaam veilig gesteld kan worden. Wanneer het fluitsignaal klinkt staan er een verdiende en zeer belangrijke voorsprong van 54-46 op het bord!!

Door: Dennis van Meurs