Heumen-AltiorHeumen 1 – Altior 1

Altior speelde op zondag 25 september in de derde ronde van de competitie uit tegen Heumen. Na de gewonnen bekerwedstrijd tegen Oxalis, was het zaak het scorende vermogen van de ploeg te blijven benutten. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op.

Waar Heumen met name op afstand erg zuiver was, werden de doelpunten van Altior vooral in de korfzone gemaakt. Met teveel gemiste kansen lukte het de dames van Altior niet om een gat te slaan. In het laatste kwartier voor rust is het Heumen die met vier treffers op rij een ruime voorsprong pakt. Ook in de tweede helft lukt het Altior niet om effectiever te korfballen en het gat wordt maar niet kleiner. De eindstand is 21-15 in het voordeel van Heumen, de eerste nederlaag voor Altior is een feit. Volgende week speelt Altior om 15.00 uur thuis tegen Corridor.

Oxalis 1 – Altior 1 Uitslag: 9-18 (bekerwedstrijd 22 september)

De Korfrakkers 2 – Altior 2Uitslag: 12-9

Swift 3 – Altior 3Uitslag: 12-8

Rosolo 3 – Altior 4Uitslag: 5-7

De Kangeroe 2 – Altior 5Uitslag: 7-7

Altior MW1 – Melmac MW2

Heel even leek het er op dat we een makkelijke wedstrijd in zouden gaan, aangezien onze tegenstandsters met elkaar kennis maakten op het veld. De yell die ze gebruikten vonden we erg spontaan en verrassend, want met een “Altior proost!” waren we nog nooit begroet. We kwamen met één doelpunt voor te staan en vervolgens ging het gelijk op tot de stand van 3-4. Ondertussen was een doelpunt van ons afgekeurd en wisten de studenten uit Tilburg een klein bruggetje te slaan. Tot 3-6 konden we niet veel afmaken en vervolgens ging het over en weer met de doelpunten. Tijdens de rust keken we tegen een achterstand aan van 5-7.

Vastberaden gingen we de tweede helft te werk en kropen langzaam dichterbij. Helaas nogmaals een doelpunt afgekeurd aan onze zijde bij 7-7. Maar opgeven was geen optie. Met onze reserve hadden we nog een troef in handen en Kristel wist 2 maal te scoren. In een zinderend spannend slotstuk vlogen de punten snel het scorebord op. Hoewel we hoopten op een nipte overwinning konden onze tegenstandsters, met hun portie ervaring uit verschillende verenigingen, hun krachten bundelen en maakten de stand uiteindelijk gelijk. Eindstand 10-10.

Altior R1 – Corridor R1Uitslag: 4-1

Altior A1 – De Horst A1Uitslag: 9-4

Altior B1 – VIOS B1Uitslag: 8-6

Rooi B2 – Altior B2Uitslag: 5-7

DAKOS B2 – Altior B3Uitslag: 4-7

Altior C1 – Be Quick C1Uitslag: 2-4

Altior C2 – Flash C1Uitslag: 5-8

Altior D1 – Rosolo D1Uitslag: 5-5