Korfbal

Kick 15-AltiorKlick ’15 1 – Altior 1
Op zondag 14 mei ging Altior op bezoek bij Klick ’15 in Wilbertoord. De opdracht was simpel … gewoon winnen om in de race te blijven voor promotie. Zo gezegd, zo gedaan.
Altior kwam al snel op voorsprong en het leek een makkelijke middag te gaan worden. Maar Klick ’15 kwam terug in de wedstrijd en bleef het Altior heel lastig maken. Onze dames verzuimde om verder weg te lopen door onzorgvuldig met de kansen die ze kregen om te gaan. Toch ging Altior rusten met een 4-7 voorsprong.
Na rust bleef het een lange tijd gelijk opgaan en en werd er niet gescoord door beide teams. Maar Altior bleef de kleine voorsprong houden die ze al de hele wedstrijd hadden en wisten toch de belangrijke punten mee te nemen naar Heeswijk-Dinther. Het werd uiteindelijk 7-11.

Zondag 21 mei kan Altior bij een overwinning op Bladella in de thuiswedstrijd die om 13.30 uur begint promotie naar de topklasse veilig stellen.

Be Quick 2 – Altior 2 Uitslag: 12-6
Altior 3 – De Horst 2 Uitslag: 4-9
Klimroos 2 – Altior 4 Uitslag: 12-9
Altior 5 – Celeritas 3 Uitslag: 4-9
Altior MW1 – De Eendracht/ZSV MW1
In de 30e minuut wist onze aanval voor het eerst het gat van de korf te vinden met een vervolg binnen een paar minuten. Hierdoor konden we gaan rusten met een voorsprong. Na de tactiek bespreking van onze gasten wisten ook zij één te scoren. Gebrand op een iets betere tweede helft hadden we binnen 10 minuten een antwoordt met een kort schot. Dit konden we uitbouwen naar een 7-1 voorsprong, met dank aan het missen van een strafworp van onze tegenstandsters. Ze konden slecht afwijken van hun spel, met 3-en over het blok lopen, wat we redelijk onder controle hadden en scoorden daar niet al te veel uit. Helaas werd het spel hier wel een tikje onsportief door. Over en weer werd in het laatste deel van de wedstrijd gescoord wat resulteerde in een 9-4 overwinning.
Avanti R1 – Altior R1              Uitslag: 3-2
Avanti A1 – Altior A1              Uitslag: 6-10
Rosolo B1 – Altior B1              Uitslag: 10-8
Altior B2 – Nijnsel B1              Uitslag: 7-8
De Korfrakkers C2 – Altior C1  Uitslag: 3-7
Altior C2 – De Korfrakkers C3  Uitslag: 6-3
Altior D1 – Prinses Irene D1    Uitslag: 10-1
Altior D3 – De Kangeroe D1     Uitslag: 5-4