Voetbal

WHV-avesteynDe wedstrijd tegen hekkensluiter WHV was verzet naar Zaterdagavond. Hierdoor was er veel publiek uit HDL naar Loosbroek gekomen. Avesteyn trad weer aan met een gewijzigd team.
Er kon geen beroep gedaan worden op A/spelers omdat die net daarvoor de topper tegen WEC in de benen hadden zitten. Daarom stonden Nick van der Heijden, Roel van der Leest en Rick van Grinsven in de basis.
WHV startte voortvarend en kreeg de beste kansen in het begin van de wedstrijd. Daarna nam Avesteyn het initiatief over en creëerde een behoorlijk overwicht. WHV liet zich steeds verder terug zakken waar door er meer druk op hun doel ontstond. Avesteyn kreeg vooral kansen uit vrije trappen en scoorde daaruit dan ook de 1-0. Een vrije trap van Avesteyn kon niet goed verwerkt worden waardoor Ron van Driel vrij in kon koppen. Dit was tevens de ruststand.
 
Na de rust was het zelfde spelbeeld te zien. En weer kon Avesteyn uit een vrij trap toeslaan. De keihard werkende Nick van der Heijden werd beloond, hij kon een vrije trap van Rens van Vugt binnen werken, 2-0. Een overwinning was aanstaande. Net daarna viel Tjeu Adank geblesseerd uit en kwam Stan de Laat in het veld. WHV rook zijn kans en ging opportunistisch spelen. Alle ballen werden richting het 16-meter gebied van Avesteyn “gepompt”. Niet onverdiend scoorde zij dan ook de 1-2.
Gelukkig trok Avesteyn deze stand over de streep en boekte een benauwde overwinning. Volgende week is Avesteyn vrij dus kunnen de spelers op krachten komen voor de pittige wedstrijden die daarop zullen volgen.
 
Foto en verslag: Joep Adank
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app