Voetbal

Heeswijk-EvvcVorig week op bezoek in Erp was het Heeswijk van trainer Marc vd Ven de betere ploeg, had het de betere kansen, maar vergat het zichzelf te belonen met doelpunten ook omdat het houtwerk tot twee keer toe niet meewerkte.
De wedstrijd van deze week tegen EVVC uit Vinkel leek in veel opzichten op die van vorige week. Opnieuw waren de blauw-witten sterker, speelden ze beter voetbal, kregen ze de beste kansen en raakten ze twee keer het houtwerk. En ook deze keer leverde het geen punten op. De bezoekers wonnen met 1-2 dankzij doelpunten van Nicky vd Heijden en Gerwin vd Boom uit een penalty. Voor Heeswijk scoorde Arjen Haast uit een strafschop.

De thuisploeg begon sterk aan de partij, buitenspelers Dirk Verdonk en Max Sluiter waren dreigend en spits Juul Heerkens was sterk aan de bal. Na zes minuten kreeg de sterk spelende Sluiter een eerste mogelijkheid na goed voorbereidend werk van Heerkens en Danny Aarts. Zijn schot met links ging rakelings voorlangs de kruising.
Een kwartier later was er een tweede goede kans, waarbij het geluk niet aan Heeswijks zijde was. Camiel van Doorn stuurde Stef Adank diep op links en zijn scherpe voorzet werd op waarde geschat door Heerkens, die zijn inzet van dichtbij via de onderkant van de lat het veld weer in zag stuiteren.
EVVC liet zich steeds verder terugzakken en probeerde vanuit de eigen helft met snelle omschakelmomenten gevaarlijk te worden. Na een klein half uur leverde dit een vrije trap op aan de zijkant ter hoogte van de zestienmeterlijn. Aanvoerder Gerwin vd Boom slingerde de bal scherp voor het doel en vanuit randje buitenspel ontsnapte Nicky vd Heijden aan de aandacht van Van Doorn en wist hij net voor de handen van Patrick Lunenburg de 0-1 binnen te tikken. Tien minuten later was de stand weer gelijk, toen Heerkens attent reageerde op een afgeslagen bal in het Vinkelse strafschopgebied en daarbij aangetikt werd. Arjen Haast schoot de 1-1 vanaf elf meter feilloos langs doelman Rick van Aalst.

Na rust bleven de gastheren beter en liet EVVC zich terugzakken op eigen helft, waardoor het moeilijk kansen creëren was. Toch waren er mogelijkheden voor de thuisploeg. Een schot van Van Doorn na een afgeslagen corner werd geblokt, een kopbal van Heerkens werd van de lijn gehaald en een voorzet vanaf links werd door linksback Jorg van Schaijk via zijn eigen paal tot corner verwerkt. De gasten uit Vinkel kwamen niet verder dan een schot van Mark van Zoggel dat ruim naast ging.
Ruim tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist toen de prima fluitende scheidsrechter Van Zuilichem aan de ene kant besloot om bij een lichte overtreding op Sluiter niet voor een strafschop te fluiten en dit een minuut later aan de andere kant wel te doen na een overtreding op Pim vd Doelen. Topscoorder Vd Boom schoot vervolgens hard genoeg in, waardoor de vingertoppen van Lunenburg niet voldoende waren om redding te brengen. In de slotfase kopte de ingevallen Joep van Grinsven nog voorlangs uit een corner, waardoor een verdiend punt uitbleef.

Door deze nederlaag worden de komende wedstrijden extra belangrijk voor de Heeswijkers, aangezien er nog een behoorlijk aantal punten gehaald moet worden om zich veilig te spelen in deze razendspannende competitie. Daarna kan de focus pas op een eventuele nacompetitie voor promotie. Belangrijk dus om de geleverde strijd en beleving ook de komende weken op de mat te leggen, zodat er eindelijk weer eens een driepunter gevierd kan worden.