Voetbal

vv Heeswijk
Oirschot Vooruit-Heeswijk (3-2)
Voor de pauze was het Heeswijk van trainer Marc vd Ven de betere ploeg op sportpark Jumbo Moorland in Oirschot.
De gasten hadden het meeste balbezit en waren ook dreigender dan de thuisploeg, maar het was toch Oirschot Vooruit dat de eerste grote kans kreeg.

Nadat Daan Hagemeier na een kwartier spelen een pass onderschepte en alleen voor keeper Patrick Lunenburg naast schoot, nam Heeswijk definitief de teugels in handen en kwamen zij ook verdiend op voorsprong. Wouter van Dijke zette goed druk op Koos Gloudemans en zijn tikje terug op de keeper was niet zuiver waardoor Max Sluiter de 0-1 binnen kon schieten. Niet veel later kon Van Dijke diezelfde Sluiter alleen voor doelman Niels Stockman zetten, maar hij wachtte te lang waardoor deze kans verloren ging. Uit een corner leek Heeswijks topscoorder alsnog voor de 0-2 te zorgen, maar zijn kopbal ging net over.
Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, maar binnen een kwartier stond het ineens 2-1 door matig verdedigen van Heeswijk. Eerst mocht Dorus Kemps een vrije trap binnenkoppen en niet veel later omspeelde Fons Meeuwis Wout Cuijpers en Camiel van Doorn voordat hij de thuisploeg in de korte hoek op voorsprong schoot. Twintig minuten voor tijd leek de wedstrijd definitief beslist toen een schwalbe van Hagemeier beloond werd met een strafschop en Joris Swaanen de 3-1 binnenschoot vanaf elf meter. Enkele minuten later leek Dennie Banda voor het hoogtepunt van de middag te zorgen door vanaf de middenlijn op doel te schieten, maar keeper Lunenburg zag de bal tot zijn geluk via de paal in zijn handen stuiteren. Heeswijk zette vervolgens nog één keer alles op alles en acht minuten voor tijd leverde dit ook de aansluitingstreffer op toen Sluiter de bal bij Van Dijke bezorgde die vervolgens de 3-2 binnen kon tikken. Niet veel later was de gelijkmaker ook bijna een feit, maar de kopbal van Sten vd Berg werd ternauwernood van de lijn gehaald.
Dichterbij kwam Heeswijk niet meer, waardoor er opnieuw geen punten behaald werden tegen Oirschot Vooruit. Volgende week komt koploper Best Vooruit op bezoek in Heeswijk, hopelijk zijn de blauw-witten dan 90 minuten scherp zodat men met een goed gevoel richting het einde van het seizoen kan gaan.