Eplina-HeeswijkMarc vd Ven moest voor het duel tegen Emplina enkele mutaties in zijn basisopstelling doorvoeren vanwege blessures van diverse sterkhouders. Tijn van Lokven, Joep van Grinsven en Jules Heerkens vervulden hun taken prima
en mede daardoor bleef het 0-0 tot aan de rust.

Na de pauze wist Dennis van Meurs verdiend de score te openen en een dubieuze strafschop werd benut door Ethmond Henriquez. Heerkens scoorde acht minuten voor tijd nog tegen op aangeven van Dirk Verdonk, maar in het eindsignaal bepaalde Ingmar Voorhaar de eindstand op 3-1 voor de thuisploeg.

Heeswijk startte noodgedwongen vanuit een meer defensieve opstelling. Kansen bleven daardoor spaarzaam al was de thuisploeg er 2 keer dichtbij via afstandschoten. Na ruim een kwartier poeierde Mitchel Bodelier van ruim 20 meter op de buitenkant van de paal. Vlak voor rust wist de prima keepende Van Lokven zijn vingertoppen nog tegen de inzet van Michiel Buijs te zetten, waardoor een doelpunt met behulp van het houtwerk uitbleef. Tussendoor greep de sterk spelende Van Grinsven net op tijd in toen Voorhaar alleen op weg ging naar het Heeswijk-doel. In het laatste kwartier voor rust wisten de gasten zichzelf iets beter onder de druk uit te voetballen, maar kansen leverde dit nog niet op.

Na de pauze bleef het spelbeeld hetzelfde , Emplina had balbezit en viel aan en Heeswijk probeerde vanuit een compacte organisatie snel om te schakelen. Na een klein kwartier in het 2e bedrijf drukte het thuisteam het overwicht ook in de score uit. Middenvelder Bas van Meurs ontving de bal in de zestien, omspeelde Camiel van Doorn en schoot in de korte hoek binnen. De mannen van de Gebr. Dijkhoff en Viking.Entertainment hadden direct iets terug kunnen doen, maar het schot van Danny Aarts werd op het laatste moment geblokt.

Na 70 minuten maakte de sterk fluitende scheidsrechter Ooms zijn enige foutje van de middag toen hij besloot de bal op de stip te leggen nadat Voorhaar over zijn eigen voeten leek te struikelen. Voor de geroutineerde Henriquez een koud kunstje om vanaf elf meter de 2-0 binnen te schieten. Heeswijk gooide de schroom van zich af op jacht naar een aansluitingstreffer en acht minuten voor tijd leverde dit succes op. Invaller Verdonk bediende Heerkens die knap met links in de korte hoek raak schoot. Even later had een andere invaller aan Heeswijk-zijde nog een kansje op 2-2, maar de inzet van Rutger vd Burgt vanuit een moeilijke hoek ging over.

In de slotseconde van de blessuretijd maakte Voorhaar aan alle twijfel een einde door met een halve omhaal via de grond de 3-1 binnen te schieten.

Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd tegen Baardwijk dat 3 punten en 33 doelpunten achter staat op de blauw-witten. De bezoekers uit Waalwijk hebben nog een kans om zich veilig te spelen, dus die zullen op volle oorlogssterkte aantreden. Heeswijk zal enkele spelers rust willen geven met het oog op de na-competitie, maar zal uiteraard volle bak gaan om met een goed gevoel aan het toetje van dit seizoen te starten.