DSC 2247_Custom
In een dynamische competitie speelde Avesteyn zich vandaag naar een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Avesteyn won van SCI, en terecht. Avesteyn pakte de overwinning in de tweede helft.
In de eerste helft was het aftasten zonder dat een van beide teams aanspraak kon maken op een doelpunt. In de tweede helft kantelde dit beeld door dat Avesteyn twee kansen benutte.In de eerste helft was het aftasten zonder dat een van beide teams aanspraak kon maken op een doelpunt. In de tweede helft kantelde dit beeld door dat Avesteyn twee kansen benutte. Stan de Laat maakte na een aanval op karakteristieke wijze de 1-0. Vlak daarna kreeg Avesteyn een vrije trap die door Rens van Vugt direct werd binnen geschoten. De 2-0 stond op het scorebord en de verwachting was dat Avesteyn de voorsprong uit zou bouwen. Typerend voor de fase waarin Avesteyn verkeerd is dat dit nog niet een team is wat de overwinning afdwingt. SCI scoorde de 2-1 vanuit het niets. Daarna werd het nog even spannend maar er viel uiteindelijk niets op de overwinning van Avesteyn af te dwingen. Avesteyn gaat hierdoor nacompetitie spelen voor promotie naar de derde klasse. Wie weet waar dit eindigt.
tekst: Joep Adank