Jeugd HeewijkOver de wedstrijd tussen Heeswijk en de bezoekers uit Venhorst zou met gemak een volledig boek vol geschreven kunnen worden, want zoveel gebeurde er deze middag op sportpark De Balledonk. Toen alle rookwolken opgetrokken waren en scheidsrechter De Wit voor het laatst floot stond er 4-3 op het scorebord en mocht het thuisteam de zege vieren.

Wouter van Dijke (2x), Tom Sleddens en Arjen Haast waren de doelpuntenmakers.

Nadat het team van trainer Marc vd Ven het heugelijke feit dat hoofdsponsor Gebr. Dijkhoff zich voor een nieuwe periode aan Heeswijk verbonden heeft had gevierd, begon het ook sterk aan de wedstrijd. Dit deed het met Mitchel Dijkhoff in de goal en oud-goalgetter Frank Dobbelsteen als reservedoelman op de bank, omdat er een ware blessuregolf heerst onder de Heeswijk-keepers. De jonge Dijkhoff, die zich na vervelende knieblessures om heeft laten scholen tot goalie, liet een overtuigende indruk achter bij zijn debuut onder de lat in de hoofdmacht.

Zoals aangegeven pakte de thuisploeg direct het initiatief en na 6 minuten stond het ook al 1-0 toen Camiel van Doorn de bal in het strafschopgebied aangespeeld kreeg van Wesley Dekkers. De routinier punterde de bal hard richting 2e paal en als een echte spits pikte Van Dijke met een lichte touché zijn eerste doelpunt van de middag mee. Ruim 10 minuten later stond het 2-0 nadat Stef Adank een afgemeten voorzet in huis had op de mee opgekomen captain Sleddens die zuiver binnenknikte. Het was wachten op de 3-0 en kansen kregen de blauw-witten daarvoor ook zeker, maar plots werd aan de andere kant van het veld de kracht van Venhorst zichtbaar. Vanuit een snelle omschakeling werd Tom vd Boogaard diep gestuurd en zijn voorzet werd ongelukkig door Joep van Grinsven achter de kansloze Dijkhoff gegleden. Slechts enkele minuten later was de marge weer twee, toen Haast attent reageerde en een corner van Adank binnentikte. Nog voor rust werd het ook nog 3-2 toen opnieuw Vd Boogaard het snelst reageerde op een dieptepass en Dijkhoff ditmaal met een schitterende lob aan de grond genageld liet staan.

Na de thee ging Venhorst verder met jagen op de gelijkmaker en na 5 minuten viel deze ook toen een voorzet van wederom Venhorst-aanvoerder Vd Boogaard bij de 2e paal binnenviel. Wat volgde was een geweldige strijd, waarbij beide ploegen vol voor de zege gingen. Aan beide kanten waren kansen te noteren en helaas gaf scheidsrechter De Wit in die fase voor bijna elke overtreding een gele kaart. In de laatste 10 minuten van de partij kwam dit duel tot een kookpunt. Eerst ontving Rob van Dooren onbenullig zijn 2e gele kaart, waardoor Venhorst met 10 man verder moest. Niet veel later kregen de Venhorstenaren een strafschop na licht vasthouden van Van Grinsven. De anders zo trefzekere spits Thijs van Sleeuwen schoot echter via de paal langs het doel van Dijkhoff. Toen Heeswijk in de 87e minuut ook een penalty kreeg na een duwfout op diezelfde Van Grinsven meldde Van Dijke zich voor zijn 2e doelpunt van de middag en die maakte hij ook feilloos. Nadat er nog veel blessuretijd was bijgetrokken, floot De Wit dan toch voor het laatst waardoor de Heeswijkers de drie punten alsnog mochten bijschrijven.

Coach Marc vd Ven ziet zijn ploeg door deze overwinning weer stijgen tot in de middenmoot van de ranglijst, waarbij het verrassende Rhode een felicitatie verdient voor het behalen van de 1e periodetitel. Volgend weekend mogen de blauw-witten genieten van een vrij weekend, waarbij het te hopen is dat daarna alle blessures weer genezen zijn zodat het uitduel met EVVC in Vinkel met een volledig fitte selectie gestart kan worden.