EVVC HeeswijkOp sportpark De Zwaan in Vinkel knalde EVVC uit de startblokken door al snel een 1-0 voorsprong te pakken. Daarna werd Heeswijk steeds sterker en maakte Arjen Haast uit de rebound van een vrije trap de 1-1. Ook waren er kansen op de 1-2, maar een uiterst effectieve thuisploeg wist vlak voor rust uit een counter de 2-1 te maken.

Na rust hing de gelijkmaker lang in de lucht, maar na een rode kaart voor Wouter van Dijke maakte de thuisploeg al snel de 3-1 en daarmee was de partij definitief beslist.

Beide trainers misten hun aanvoerders (Tom Sleddens en Gerwin vd Boom) aan de aftrap, waardoor anderen de kar moesten trekken. Bij EVVC hadden ze dat het beste begrepen, want na 2 minuten stond het al 1-0. Er kon simpel een steekbal naar de mee opgekomen rechtsback gegeven worden, die vervolgens een heerlijk aangesneden voorzet in huis had die door Nicky vd Heijden eenvoudig binnengeknikt kon worden. Heeswijk was wakker en nam het initiatief over. Het duurde nog tot halverwege de 1e helft voordat de ploeg van Marc vd Ven succes had. Een vrije trap van Camiel van Doorn werd door Van Dijke tegen de uitgekomen doelman Frank vd Boogaard aangekopt, waarna Haast de terugspringende bal vanaf 14 meter over iedereen heen in het lege doel kopte. Niet lang daarna kreeg Van Dijke een prima kans op de 1-2 na matig verdedigen aan Vinkelse zijde, maar op het moment dat de Heeswijk-captain binnen wilde schieten gleed zijn standbeen weg en daardoor ging zijn inzet naast. De thuisploeg was nog een keer gevaarlijk uit een vrije trap die naast gekopt werd, maar vlak voor rust werd het alsnog 2-1. Balverlies op het middenveld was de inleiding voor een razendsnelle counter, die uitstekend uitgespeeld en afgerond werd.

Na de welkome warme thee gingen de blauw-witten op jacht naar de gelijkmaker. Mohamed Sadigou Sylla had vrij voor de keeper net teveel tijd nodig om te schieten, een scrimmage vanuit een corner werd twee keer van de lijn gehaald en een vrije trap van Van Doorn eindigde op de lat. De druk werd steeds verder opgevoerd, maar voor het beslissende zetje ontbrak het de Heeswijkers aan slimheid en stootkracht. Na 75 minuten viel de wedstrijd in een definitieve plooi toen de verder goed leidende scheidsrechter Jordy de Goeij, na een onschuldig lijkend duel tussen Van Dijke en Sven de Kinderen, de rode kaart toonde aan de Heeswijk-spits vanwege een vermeende elleboog. Toen de gastheren 3 minuten later, na opnieuw matig uitverdedigen, de 3-1 binnenschoten was het duel beslist en bleven de 3 punten in Vinkel.

Volgende week staat een volgende derby op het programma als Prinses Irene de korte reis vanuit Nistelrode naar Heeswijk mag maken. Zaak voor de mannen van Gebr. Dijkhoff om een tandje bij te zetten, zodat ook de laatste paar procenten die nodig zijn om te winnen in deze 2e klasse op de mat gelegd kunnen worden.

Doelpuntmakers voor Heeswijk: -   Arjen Haast