Heeswijk Prinses IreneIn de 1e helft was Heeswijk de betere partij en kreeg het twee grote kansen, maar vergat het om de score te openen. Dit kwam de ploeg van trainer Marc vd Ven in het 2e bedrijf duur te staan, toen Jerin vd Rakt (uit de rebound van een vrije trap) en Jeroen Bekkers (vanuit een counter) wisten te scoren voor Prinses Irene.

Zo wonnen de bezoekers weer een spectaculaire editie van de Bernhezer-derby.

Vanaf het eerste fluitsignaal was de thuisploeg de betere partij en was het feller en scherper in de duels. Scheidsrechter Verstappen voelde het duel weer prima aan en mede daardoor ontstond er een mooi voetbalgevecht. Telkens als Prinses Irene de middenlijn overstak wist de thuisploeg goed druk te zetten en ballen te veroveren, waardoor Niek van Zutphen voor rust niks te doen kreeg. Voor de neus van zijn collega aan de overzijde van het veld, Stef van Venrooij, werd het wel enkele keren gevaarlijk. Zo kon Sten vd Berg vanuit een vrije trap van Camiel van Doorn bij de 2e paal volledig vrij inkoppen, maar de Heeswijk-aanvoerder kon de opstuitende bal net niet de juiste richting meegeven.

Niet veel later werd Danny Aarts vanuit een vrije trap door Van Doorn alleen op Van Venrooij afgestuurd. Zijn schuiver langs de doelman ging richting goal, maar omdat Mohamed Sadigou Sylla de bal vanuit buitenspelpositie het laatste tikje gaf werd het doelpunt geannuleerd. Ook Stef Adank kreeg nog een goede mogelijkheid om te schieten, nadat hij een bal sterk afpakte van Koen Pittens. Op 18 meter van doel probeerde hij echter spits Jules Heerkens aan te spelen, terwijl op doel vuren misschien een betere optie was geweest.

Na de pauze was het spelbeeld meer in evenwicht en omdat de blauw-witten steeds minder konden creëren, kregen de bezoekers uit Nistelrode steeds meer de overhand. Het duurde echter tot een kwartier voor tijd, voordat er een doelpunt viel. Typerend voor deze wedstrijd ontstond de goal vanuit een stilstaande situatie. Na moeizaam uitverdedigen kreeg Prinses Irene een vrije trap te nemen net buiten het strafschopgebied. Wibe van Rooij draaide de bal met links naar de verre hoek en door het lastige stuitje kon Van Zutphen de bal niet klemvast houden. Jerin vd Rakt en Van Doorn gleden samen naar de terugspringende bal, waarbij de lange linksback een teenlengte eerder was en zo de 0-1 liet aantekenen.

Voor het thuisteam het signaal om met alle macht op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar echt dreigend werd het niet. Vlak voor tijd mocht invaller Wout Soetekouw na een slim duwtje tegen Arjen Haast door richting het Heeswijk-doel. Hij vond zijn mede-invaller Jeroen Bekkers, die vanuit deze scherpe counter de 0-2 binnen kon tikken.

Zo werd Prines Irene winnaar van deze editie van de Bernhezer-derby, terwijl Heeswijk in de 1e helft toch uitstekend voor de dag kwam. Er rest voor het team van trainer Marc vd Ven, die Heeswijk aan het eind van deze jaargang na vijf seizoenen gaat verlaten, niets anders dan keihard te knokken om volgende week bij SSS ’18 een goed resultaat te behalen.