vv Heeswijk thuisOp bezoek bij SSS’18 uit Overloon kende Heeswijk een droomstart, want binnen het kwartier stond de ploeg van trainer Marc vd Ven met 0-3 voor door doelpunten van Bryan van Deursen en tweemaal Stef Adank. Nog voor rust werd de spanning terug in de wedstrijd gebracht door de thuisploeg, maar in het 2e bedrijf maakte Max Sluiter aan alle onzekerheid een eind door de 2-4 binnen te schieten.

De wedstrijd werd gespeeld op het prima kunstgrasveld in Overloon, omdat het hoofdveld door de regen niet bespeelbaar was. Doordat SSS’18 bekend staat om hun sterke fysiek, startten de Heeswijkers met een aangepaste voorhoede waarin veel ruimte en vrijheid werd gegeven aan Sluiter, Adank en Van Deursen. De geleverde trainingsarbeid kwam na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Kezer perfect tot uiting, want na 3 minuten stond het al 0-1. Van Deursen dook in de ruimte achter de defensie en Arjen Haast wist de bal precies in de loop mee te geven, waardoor Van Deursen keurig de openingstreffer voor zijn rekening nam. Slechts 2 minuten later stond het ook al 0-2 toen Camiel van Doorn een afvallende bal aan Adank schonk, die vervolgens met een fantastische lob vanaf 30 meter doelman Massop kansloos liet.

Dat de beweeglijke dribbelaar zich op zijn gemak voelde in de vrije rol in de spits werd 10 minuten later duidelijk, toen hij attent reageerde op een bal die pardoes voor zijn voeten viel nadat Sluiter, Van Deursen en Danny Aarts een mooie aanval over links uitvoerden. Adank bedacht zich geen seconde en schoof beheerst de 0-3 in de lange hoek. Een ongekende luxe voor Heeswijk dat de laatste weken moeizaam tot scoren kwam. De thuisploeg gooide alle schroom van zich af en ging vol op jacht naar een aansluitingstreffer.

Twee ongelukkige momenten zorgden ervoor dat de spanning met de rust weer helemaal terug was. Eerst verwerkte keeper Niek van Zutphen een lange bal buiten zijn zestienmetergebied onvoldoende, waardoor Bas Joosten de 1-3 kon scoren. Niet lang daarna torende de ruim 2 meter metende Koen Voesten bij een corner boven de toch niet bepaald kleine Heeswijk-captain Sten vd Berg uit om op doel te koppen. Doordat Van Zutphen met zijn vingertoppen nog aan de bal zat, was Aarts op de lijn ook kansloos om nog redding te brengen. De sterk spelende Dylan Davies had daarna nog een kans om de marge weer op twee te brengen, maar zijn inzet van dichtbij ging naast.

Na de welkome warme thee bleef de ploeg van Sport Staalt Spieren zoeken naar de gelijkmaker, maar de Heeswijk-defensie met Wesley Dekkers, Vd Berg, Haast en Pieter Verbruggen greep telkens op tijd in. En indien nodig stond ook Van Zutphen zijn mannetje, waardoor het vooral bij dreigende momenten bleef. In de omschakeling kregen de blauw-witten ook kansen om de wedstrijd te beslissen en Verbruggen stond met een sterke rush over 50 meter aan de basis van de 2-4. De linkspoot snoepte op eigen helft de bal af van zijn tegenstander en pas net buiten het strafschopgebied aan de andere zijde passte hij het speeltuig af aan Sluiter, die met links uiterst koel de beslissing op het scorebord zette. De meegereisde Heeswijk-supporters konden zo met een warm gevoel van binnen weer huiswaarts keren.

Een zeer welkome zege voor het team van de Gebr. Dijkhoff dat zo weer aansluiting heeft met de brede middenmoot. Volgende week komt TGG uit Den Bosch op bezoek, dat met twee zeges op rij lekker bezig is. Voor Heeswijk is het zaak om deze serie te onderbreken en zelf een mooie reeks neer te gaan zetten.