Jan RaaimakersDe begroting voor 2019 staat voor de deur. Op 1 en 8 november praat de gemeenteraad over de centjes voor 2019. De SP Bernheze kijkt alvast vooruit. We zien dat Bernheze blijft investeren in de kernen. De SP geeft als coalitiepartij mede vorm en inhoud aan deze investeringen. Bernheze gaat naar 1 loket voor WMO voorzieningen. Een SP wens.
Agrariƫrs die gaan stoppen met het bedrijf krijgen hulp vanuit de gemeente. De lasten stijgen zeer beperkt.
 
Begroting 2019
In 2019 gaan de lokale lasten wederom iets omhoog. De verhoging blijft beperkt tot de inflatiecorrectie. Op die manier kan de gemeente alle voorzieningen blijven betalen voor de inwoners. Door zorgvuldig op de centjes te passen, hoeft Bernheze geen extra lastenverhoging door te voeren. Jarenlang sober en stabiel beleid vormen de basis. De SP was coalitiepartij steeds mede verantwoordelijk voor dat beleid. Geen fratsen en smijten met gemeenschapsgeld. Daar doet de SP niet aan mee.
De leefbaarheid en de kernen staat ook in 2019 voorop. Daar tekent de SP graag voor. In de WMO komt de gemeente dichter naar de inwoners toe in 2019. Laagdrempelige toegang, 1 loket en hulp op maat.
 
Verder wordt de nieuwe sportzaal bij de Stuik Vorstenbosch gebouwd en start de vernieuwing van de Hoofdstraat in Heeswijk-Dinther. Door het stabiele financiƫle beleid van Bernheze is dit allemaal mogelijk. Verder blijven de lasten aanvaardbaar voor de inwoners. Zeker als je kijkt naar het voorzieningenniveau.
 
Jan Raaimakers
Fractievoorzitter SP Bernheze