Dorpsnieuws

Vivaan logoOp woensdag 16 september zal om 19.30 Vivaan uitleg geven over een computerprogramma, dat zij voor onze regio ontwikkeld hebben.

Dit programma moet het mogelijk maken, dat de dorpen en wijken in de regio een virtueel dorpsplein gaan creëren.

O.a. de gemeenten Oss en Veghel gebruiken reeds dit programma.

Omdat de burgerinitiatieven zorg in Bernheze behoefte hebben aan software voor een virtuele digitale kaart voor de inwoners van Bernheze, is het gebruik van dit programma van VIvaan een van de mogelijkheden om die digitale sociale kaarten te maken. De gemeente kan dit programma dan aanschaffen en dan is het beschikbaar voor alle dorpen van Bernheze.

Deze voorlichtingsavond is bedoeld om een goede keus te kunnen maken. Op 21 september heeft de gemeente de burgerinitiatieven zorg uitgenodigd om o.a. hierover te spreken.

Omdat het ICT programma breder is dan alleen de zorg en ook een virtueel dorpsplein mogelijk maakt worden ook vertegenwoordigers van de Dorpsraden van Bernheze en vertegenwoordigers van de verschillende nieuwssites uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Vivaan wil graag samenwerken met deze lokale sites. Voor de Dorpsraden biedt het ook communicatiemogelijkheden.

Het gaat dus om een voorlichtingsbijeenkomst op 16 september om 19.30 in de Wis in Loosbroek. De bijeenkomst sluiten we af om circa 21.00 uur

 

Op 1 september hebben een aantal van U ook een demonstratie gehad van het programma CUBIGO ( zie Cubigo.nl). Dit programma is door de provinciale KBO aangeboden aan de KBO afdelingen van Bernheze. Ook dit programma is bruikbaar voor het maken van een virtueel dorpsplein en zou betrokken kunnen worden bij het maken van een keuze.