Dorpsnieuws

151118-PK-Zonnepandelen 3 vkOp woensdag 18 november 2015 zijn circa 1200 zonnepanelen geplaatst op het gemeentehuis in Heesch. De panelen werden gelegd door wethouder Rien Wijdeven en de heer Anthony van Bakel, directeur van Van Bakel Elektor b.v. Overigens lagen er al een beperkt aantal op een lager gelegen dak. Meer foto's.

Daarnaast zullen er tot maart volgend jaar nog 5 gemeentelijke gebouwen worden voorzien van deze panelen. Op die manier wil de gemeente Bernheze in 2030 energieneutraal zijn.

De andere gebouwen die hiervan worden voorzien zijn: het Bernrodegebouw en de sporthal De Zaert in Heeswijk-Dinther en de brandweerkazerne/gemeentewerf en sporthal De Overbeek in Nistelrode.
Door het rijk is hiervoor een subsidie toegezegd in het kader van de SDE+ (Rijksregeling Stimulering Energieproductie). Het is niet alleen een duurzame maar ook financieel zeer aantrekkelijke investering.

Om energieneutraal te zijn zoekt de gemeente samenwerking met inwoners, bedrijven en andere betrokkenen. De Bernhezer Energiecooperatie (BECO) is zo'n platform waar de gemeennte Bernheze actief aan deelneeemt.

Bron: uit persbericht gemeente Bernheze

Foto's: Peter Kriele