Dorpsnieuws

Jesse Jansen1De komende jaren gaat de gemeente Bernheze flink investeren in de dorpen, dat is de boodschap waarmee het college van burgemeester en wethouders de nieuwste perspectiefnota presenteerde. En daar is geen woord aan gelogen. Voor de komende jaren gaat er flink geïnvesteerd worden in klinkers voor de dorpen.

Het stationsplein in Heesch, de traverse in Heeswijk-Dinther, het centrum van Nistelrode. De meeste van deze investeringen zijn broodnodig. De centra van Heeswijk-Dinther & Nistelrode zijn investeringen waar Progressief Bernheze zich al jarenlang hard voor maakt, net als de verbetering van de fietspaden in onze gemeente. Al is dat in dit geval niet meer dan achterstallig onderhoud.

Dat maakt nog niet dat Progressief Bernheze staat te springen om de keuzes die gemaakt worden in deze perspectiefnota. Een perspectiefnota is een stuk gericht op de toekomst en wij missen een goede visie van het college op die toekomst. Met het enkel vernieuwen van klinkers is de leefbaarheid van een dorp namelijk nog niet gegarandeerd. Een goede opknapbeurt zal maken dat mensen nog liever in één van onze dorpen willen wonen. Maar dan moeten er wel passende huizen voor die mensen zijn. Woningen in het duurdere segment hebben we, waar blijven de starters? Progressief Bernheze vindt het hoogtijd dat het college ruimte maakt om grondprijzen te verlagen zodat projecten voor betaalbare woningen van de grond kunnen komen. Wat meer diversiteit in soorten woningbouw is de basis voor toekomstbestendige verenigingen en de zorg van morgen.

Reageren? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.