Dorpsnieuws

Skip AnkerIn de commissie Ruimtelijke Zaken en de gemeenteraad praten we over een nieuw mobiliteitsplan. In dit plan moet de visie staan voor alle vormen van mobiliteit in de gemeente. Progressief Bernheze vindt dat fietsers en voetgangers een belangrijke plaats verdienen in dit plan.

Nu de zomer er aan komt begint het te kriebelen bij mij om naar buiten te gaan en op de fiets te springen. Bernheze heeft een uitgestrekt buitengebied dat prachtige natuur kent. Door het wegwerken van achterstallig onderhoud zijn gaten en hobbels in fietspaden aangepakt, eindelijk! Voor veilig fietsen en lopen in de dorpen zijn nog veel investeringen nodig.

Netwerken

Progressief Bernheze heeft haar bedenkingen bij het afzonderlijk benoemen van netwerken voor auto-, vracht-, landbouw- en fietsverkeer. Op veel wegen, vooral in het buitengebied, gaan deze vervoersvormen samen over dezelfde wegen. Het college stelt in het plan voor om op een aantal wegen in het buitengebied de fiets de prioriteit te geven en op de andere wegen het landbouwverkeer. Wij vrezen dat er door deze indeling verwarring ontstaat en dat de scheiding niet uitvoerbaar is. Wat moet een tractor doen als een fietser hem tegemoet komt op een weg met prioriteit fiets? Wat moet een fietser doen wanneer een tractor de fietser tegemoet komt op een weg met prioriteit landbouwverkeer? Landbouwverkeer moet toch bij alle percelen komen? Voor ons blijft van belang dat het buitengebied voor iedereen is waar we rekening met elkaar houden, daar zijn geen nieuwe verwarrende regels voor nodig.

Door: Skip Anker, commissielid Progressief Bernheze

Reageren? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.