Dorpsnieuws

Laverhof SVV logo 1Van 11 t/m 15 december a.s. is de locatie Cunera/De Bongerd van Laverhof omgetoverd tot een sfeervol kersthuis. “Deze week staat in het teken van kerst, saamhorigheid, ontmoeting en verbinding met elkaar en er worden diverse festiviteiten georganiseerd”,

aldus Annelies Cornelis en Marga Goossens, dagbestedingscoaches Welzijn van Laverhof. 

Ontsteken lichtjes in gedenkboom

Op maandag 11 december om 16.00 uur worden ter nagedachtenis aan uw dierbaren de lichtjes ontstoken in de Bernhezer gedenkboom op het plein voor Cunera/De Bongerd. U bent hierbij van harte welkom, waarna u uw flesje in de boom kunt hangen. Deze flesjes zijn vanaf 1 december bij onderstaande adressen te koop voor € 2,50:

  • Miranda’s bloemensalon
  • Cultureel Centrum Dinther
  • Winkeltje van Laverhof

Kerstmarkt

Op maandag 11 december a.s. van 18.00 tot 21.00 uur is de kerstmarkt. Tijdens de kerstmarkt bieden een groot aantal ondernemers en hobbyisten hun producten aan. Buiten staan diverse kramen en het opstaporkest van de Koninklijke Fanfare St. Willibrord en de vuurkorven zorgen voor een gezellige en sfeervolle ontvangst. Voor de kinderen is er de mogelijkheid om marshmallows te bakken bij de vuurkorf. De Serre, de Plaza, de Promenade, de Aula en de Tuinzaal zullen vol staan met kramen. In de Aula wordt er tevens een gezellige après-ski hoek ingericht waar de mogelijkheid is om een mooie kerstfoto te (laten) maken. De Kerstman die de hele avond aanwezig is kun je ook vragen om mee op de foto te gaan. Er is een koor en sfeervolle muziek aanwezig. Lokale horeca ondernemers bieden hapjes en specialiteiten aan tegen een kleine vergoeding. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de bewoners van Cunera/De Bongerd.

De toegang is gratis. Kom gezellig met familie en vrienden een kijkje nemen, iedereen is van harte welkom!

Diverse activiteiten

De rest van de week staan er diverse activiteiten en lekkernijen voor de bewoners op het programma, zoals worstenbroodjes eten en kerststukjes maken op dinsdag, een winterdiner op woensdag, een bezoek aan de film op donderdag en als sluitstuk treden er op vrijdag door het hele huis het schoolkoor en het speciaal samengestelde Laverhof-koor op. Dit koor bestaat uit bewoners, vrijwilligers en personeel.Loop gezellig even binnen! 

Informatie over de organisatie

Laverhof: www.laverhof.nl

Laverhof bestaat uit de locaties Cunera/De Bongerd in Heeswijk, Mgr. Bekkershuis en St. Barbara in Schijndel en Het Retraitehuis in Uden. Tevens biedt Laverhof behandeling, revalidatie en ondersteuning thuis.Laverhof richt zich op de ondersteuning van ouderen in de regio’s Heeswijk, Schijndel en Uden en de zorg voor religieuzen, behorend tot de Nederlandse Provincie van de Sociëteit van Zusters van J.M.J., de Zusters van Liefde van Schijndel en de zusters van de Congregatie Missiezusters Dienaressen van de Heilige Geest.

Irma van der Meijs

________________________________________________________________________