Dorpsnieuws

Alzheimercafe

Als iemand de diagnose dementie heeft gekregen, dan is dit niet alleen zeer ingrijpend voor de persoon zelf, maar ook voor de mensen in zijn omgeving. Partners van mensen met dementie vertellen regelmatig dat hun relatie zo veranderd is.
Dit vormt de aanleiding om het op dinsdag 16 januari in het Alzheimercafé Uden-Veghel en omstreken speciaal over deze kwestie te hebben. Ingrid van Kempen, psychologe en seksuologe bij BrabantZorg, legt dan uit wat voor effect dementie op een relatie kan hebben. Het Alzheimercafé is gratis toegankelijk voor iedereen die iets met dementie heeft. De deuren van het Pieter BrueghelHuis, Middegaal 25 in Veghel gaan open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur.
 
patronen
Door het dementieproces verandert iemand en daardoor verandert een relatie ook voortdurend. Vaak hebben de naasten moeite om zich steeds opnieuw aan te passen. Het is immers moeilijk om vaste patronen in een relatie te doorbreken. Kun je als partner een relatie behouden die niet alleen uit 'zorgen voor' bestaat? Iedereen zal hier op een eigen manier mee om gaan.
De psychologe en seksuologe zal uitleg geven. Hoe kun je respectvol met elkaar om blijven gaan in een veranderende relatie? Zoals altijd is er in het Alzheimercafé voldoende ruimte voor vragen en eigen inbreng. Er zijn ook verschillende professionals aanwezig om in de pauze en na afloop antwoord te geven op vragen die er leven.