Dorpsnieuws

Piet Jacobs grote tromPiet Jacobs is donderdagmorgen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje  Nassau voor zijn inzet vanaf 1965. Hij was medeoprichter en voorzitter van de Carnavalsvereniging De Heikneuters en sinds 1972 betrokken bij Stichting Carnaval Heeswijk, Dinther en Loosbroek. Binnen deze stichting heeft hij diverse functies bekleed.
 
Piet Jacobs met burgemeester en echtgenoteIn 1996 is de heer Jacobs, vanwege zijn vele verdiensten voor het sociale carnaval, benoemd tot Ere-president van Stichting Carnaval Heeswijk. Tegenwoordig is hij zijdelings betrokken bij de evenementen welke georganiseerd worden door de stichting. Verder was de heer Jacobs in het verleden commissielid en organisator van de Zwemvierdaagse Heeswijk-Dinther en Loosbroek, medeoprichter en vrijwilliger bij de Blaaskapel ’t Herriemenieke Heeswijk-Dinther en bestuurslid van de Stichting Activiteiten Carnaval te Heeswijk-Dinther. Hij is ook een jaar Prins Carnaval geweest. Sinds 2008 is hij medeoprichter en voorzitter van het Bernhezer Senioren Orkest. Zij vieren dit jaar het 10-jarig jubileum.
Deze keer werd niet aan huis de onderscheiding uitgereikt, maar tijdens de repetitie van het Seniorenorkest. Geheel tot zijn verrassing kwam de burgemeester met een grote aanhang de repetitieruimte binnen bij het Gymnasium Bernrode, terwijl het orkest nog aan het spelen was.
Piet Jacobs, de man van de grote trom, was hier danig van onder de indruk.
Niemand had van te voren vermoed, dat deze uitreiking de reden was dat de repetitie van de middag naar de morgen verplaatst moest worden.