Dorpsnieuws

Bruidspaar Hennie en Jet 50 j. 1Hennie van Zandbeek(6 maart 1950 te Vught) en Mariette (Jet) van den Broek (31 juli 1950 te Dinther) hebben elkaar in 1968 bij het 11/11 bal bij De Lindenboom in Schijndel leren kennen.

Hennie en Jet 50 j. bruidspaar 2Jet was daar samen met haar vriendin (buurmeisje) Maria van der Heijden van Beekveld op de brommer. Een  lekke band was de aanleiding om de hulp van Hennie en zijn kameraad Wil van der Heijden in te roepen, die maar al te graag behulpzaam waren. Het resultaat is inmiddels bekend, beide stellen zijn overigens nog steeds goed bevriend met elkaar.  
Na hun trouwdag op 14 april 1970 zijn ze in gaan wonen bij Jantje Broek (klompenmaker/ mondharmonicaspeler en klepperaar) in het ouderlijk huis van Jet aan de Torenstraat 31, waarna ze in 1972 verhuisd zijn naar de Heilarensestraat 60 en waar ze nu nog steeds wonen.  
Hennie en Jet hebben drie zoons, Mart (38) en Henri (49) beiden woonachtig in Hadee en Arno (47) woonachtig in Lanaken(België) met in totaal zeven kleinkinderen waar ze maar al te trots op zijn.  
Hennie is ruim 40 jaar werkzaam geweest als voorman bij Gebr. v.d. Donk uit Nuland. Jet heeft in die tijd altijd de zorg voor de kinderen en het huishouden gehad. Samen hebben ze jaren elk weekend Nederland en België doorkruist om hun drie zoons de wielersport te kunnen laten beoefenen.
 
Inmiddels genieten beiden van een welverdiend pensioen en springen ze nog regelmatig bij als klusjesman/ vrouw bij de diverse verbouwingen van hun kinderen. Hennie is lid van TWC De Kachelders en fietst wekelijks nog ruim 200 km. in de winter op de MTB en in de zomer op de racefiets. Jet doet momenteel vrijwilligerswerk bij het CC Servaes en de Zonnebloem, daarnaast wandelt ze graag en zingt bij De Borrelnoten. Grote hobby van beiden is de door hun zelf aangelegde tuin aan de Heilaren (Jetjes Theetuin), daarnaast gaan ze al jaren één keer per jaar een week op wintersport- vakantie naar Brixen im Thale (Oostenrijk). Daar hebben ze het afgelopen jaar met de gehele familie al een voorproefje op het gouden huwelijk gehad. 
Het feest stond gepland voor afgelopen vrijdag 3 april bij De Toren.Helaas is dit door de Corona- crisis geannuleerd.Laten we hopen dat ze dit in goede gezondheid verder in dit jaar alsnog uitgebreid kunnen vieren.