Dorpsnieuws

rabobank logoIn navolging op de wijzigingen die in het voorjaar doorgevoerd zijn, past Rabobank Oss Bernheze haar dienstverlening verder aan op de behoefte van haar klanten. Behoeften die meer en meer verschuiven naar het gebruik van mobiel en internet voor het regelen van bankzaken.

Het kantoor in Heeswijk Dinther sluit per 1 december haar deuren. Het kantoor is op dit moment al gesloten in verband met de Corona crisis, maar zal na deze crisis dus niet meer open gaan.

“We zien meer en meer een verschuiving naar digitaal bankieren.”, zegt Peter de Bruin, directievoorzitter van Rabobank Oss Bernheze. “Het gebruik van mobiel en internet heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Als gevolg daarvan worden onze bankkantoren minder bezocht, dat geldt ook voor ons kantoor in Heeswijk Dinther.”

Bereikbaarheid
“De klanten bepalen de interactie waar en wanneer het hen uitkomt. 24/7 via internet, via videobellen of face-to-face op één van onze kantoren of bij de klant thuis.”, aldus De Bruin. “Ook ontmoeten we onze klanten graag tijdens een van onze (online) bijeenkomsten of gaan we op een andere manier met elkaar in gesprek. Het sluiten van kantoren betekent dus niet dat we minder ‘dichtbij’ worden, integendeel. Dichtbij zijn gaat verder dan gebouwen van steen.”

Extra service
“Natuurlijk zullen er klanten zijn die hinder ondervinden, zoals kwetsbare ouderen. Zij kunnen daarom extra service en ondersteuning tegemoetzien. Onze mobiele adviseurs bezoeken deze klanten desgewenst thuis om ze te ondersteunen met de bankzaken. Ook geven zij tips om financieel misbruik te voorkomen en tegen te gaan. ​En met de Rabo Geld Express kunnen we zorgen dat er contant geld bij de klant thuis afgeleverd wordt. Ook geven zij met regelmaat workshops* voor online bankieren. Op deze manier proberen we de verandering in onze klantbediening voor kwetsbare groepen zo laagdrempelig mogelijk te maken.”

*Uiteraard zijn deze workshops tijdens deze Corona crisis tijdelijk on-hold gezet. We hopen ze na deze crisis weer op te kunnen pakken.

Geldautomaten
Aan de geldautomaat in Heeswijk Dinther wijzigt niets. In de loop van 2020 gaat het beheer van deze automaten, net als in de rest van Nederland, over naar Geldmaat. Informatie hierover is te vinden op Geldmaat.nl. Geld storten in Heeswijk Dinther kan voor wat betreft papiergeld bij de automaat van Geldmaat bij Paperpoint. Muntgeld kan gestort worden op ons kantoor in Heesch aan de Schoonstraat 1.

Nieuwe bestemming pand Rabobank
Van Soest & Partners gaat zijn intrek nemen in het huidige Rabobank kantoor. Met deze verhuizing naar het naastgelegen pand blijven zij gevestigd in het midden van het dorp. “We zijn blij dat we met Van Soest & Partners het pand aan een lokale partij hebben kunnen verkopen.”, aldus De Bruin.