Dorpsnieuws

Logo De Wojstap Op 22 september is door de Heemkundekring een algemene ledenvergadering gehouden. Er was dit keer uitgeweken naar het Willibrordcentrum in Heeswijk vanwege de Corona-crisis.

Annie v.d. Braak

Annie v.d. Braak

Naast de vaste agendapunten was er deze keer ook een bestuurswisseling.
Anny Janssen, die negen jaar het secretariaat naar volle tevredenheid heeft vervuld, moest door haar ziekte helaas afscheid nemen. Ze kon er deze avond ook niet bij zijn.

Rene v.d. Broek

Rene v.d. Broek

Net als Bart van Schijndel, die nog herstellende is van een herseninfarct, maar intussen toch al weer in staat is om voorzichtig aan de nieuwe uitgave van de Kroniek te werken.
Fred Lennings was bereid om zijn taak als voorzitter op zich te nemen. Hij leidde daarom ook deze vergadering.

Jan Smets

Jan Smets

Voor Anny Janssen was Annie van de Braak bereid om haar plaats in te nemen. Ze is al vanaf 1995 lid van de Heemkundekring en zette zich al een tijdje in voor de bardiensten.
Daarnaast zijn nog twee nieuwe bestuursleden aangenomen namelijk Jan Smets en René v.d. Broek. René v.d. Broek is al een tijdje bezig met het foto- en filmarchief. Hij heeft onder andere de taak op zich genomen om diverse oude films te digitaliseren. Daartoe wil hij zoveel mogelijk uitgaan van de originele versie.
René neemt als het ware de plaats in van Gerard Kuijpers , die op 1 september veel te vroeg overleed.
Hoewel nu het bestuur compleet is vroeg de voorzitter toch naar nieuwe bestuursleden uit te zien, omdat volgend jaar penningmeester Joop Akkermans aftredend is en zich niet herkiesbaar stelt.

 Tekst en foto’s: Peter Kriele

www.dewojstap.nl