Dorpsnieuws

DafjeCasting, locaties en opnames zijn ingepland.
De realisatie van de speelfilm “De ondergrondse vergeet niet…” gaat de volgende fase in.
In het najaar van 2016 heeft een enthousiast team van spelers, crew en helpers de scenes die in 1944 speelden afgerond. En met succes: “Na het zien van de eerste ruwe montagebeelden werden we nog enthousiaster dan we al waren, er ontstaat iets moois”, vertelt voorzitter Ton Lunenburg van Stichting Regiofilmproducties. “Nu gaan we aan de slag met deel 2; de scenes die in de jaren 60 spelen. Dat is het laatste deel van de film over de wederopbouw. De tijd ook waarin het verhaal dat de film vertelt, tot een climax komt”.
 
Voorbereiding
In mei worden de acteurs die naast de hoofrolspels een rol gaan spelen gecast, de special voor hen gemaakte kleding wordt gepast, de filmlocaties worden bepaald en de opnamedata vastgelegd.
“Alle data staan op de website www.regiofilmproducties.nl” verzekert Ton Lunenburg.
 
Zoektocht naar “props” uit de jaren ’60-‘70
Tussen al deze activiteiten door loopt ook nog de zoektocht naar diverse props, ook wel attributen genoemd, uit de jaren die de scenes nog echter maken. “Dat is echt belangrijk”, zeggen Hans Pelzer en Gerard Eickmans in koor. Zij zijn al sinds vorige zomer bezig met het bij elkaar brengen van authentieke kledingstukken, stoelen, tafels, auto’s etc. etc. “Je ziet in een film heel goed welke echt en minder echte zijn. Wij gaan voor echt. Tot nu toe zijn we heel tevreden met wat we gevonden en aangeboden hebben gekregen”, zegt het duo.
 
Wie heeft of weet
Hans en Gerard zijn nog op zoek naar personenauto’s zoals de bekend Dafjes, Citroën 2cv (lelijke eendjes) etc. Als u hen kunt helpen; mail van svp naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alvast dank!
 
Meer informatie via Ton Lunenburg, voorzitter, 06-22066338
Bijlage: rechtenvrije afbeelding
Draaidagen staan vermeld op de website. Als u interesse heeft een van de draaidagen bij te wonen, neem dan svp contact met ons op.
 
Stichting Regio Filmproducties
A Jonker Speelmanstraat 22 5473 CB HEESWIJK-DINTHER
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
S www.regiofilmproducties.nl  
KvK ingeschreven 65588673