Dorpsnieuws

rotaryOp vrijdag 2 september 2016 organiseerde Lions Club Bernheze de Bernheze Open: een uniek golftoernooi voor het goede doel in het glooiende landschap van businessclub The Duke in Nistelrode.

Deelname aan de Bernheze Open is voorbehouden aan alle inwoners van de gemeente Bernheze, iedereen die geboren is in de gemeente Bernheze en iedereen die werkzaam is in de gemeente Bernheze. De opbrengst van het toernooi kwam dit jaar ten goede aan de diverse kindervakantieweken in Bernheze.

Een kleine 120 deelnemers grepen de kans om te genieten van een spannend toernooi over de 18 holes baan, een heerlijke lunch en een amuse diner verzorgd door het gastronomisch team van The Duke. Er werden 2 wedstrijden gespeeld. Een zogenaamde ‘strokeplay’ voor golfers met een handicap van 18 of lager en een ‘stableford’ voor de golfers met een handicap van 19 of hoger.

Winnaar van de Bernheze Open 2016 werd Jan Paul van Noort uit Heesch.

President Harold van Munster van Lions Club Bernheze kon een cheque van maar liefst € 4.000 overhandigen aan Mini Heesch, K.V.W. Vorstenbosch, Stichting jeugdbelangen Nistelrode en Stichting Ranja HDL. In Bernheze krijgen deze clubs steeds minder subsidie vanuit de overheid, terwijl het belang van hun bijdrage aan de samenleving volgens van Munster groot is. “Ik ben daarom blij dat wij hen –dankzij de ruimhartige bijdragen van sponsoren als OOvB adviseurs en accountants, Marya schoenen en tassen, The Duke, NobraCars, Gebroeders Dijkhoff en Annelies MediSpa en de deelnemende golfers- kunnen ondersteunen”. Een tweede cheque werd overhandigd aan de Toeristisch Recreatieve Vereniging van Bernheze (TRV). Deze check van € 500 werd door TRV ook bestemd voor hetzelfde goede doel, waardoor de totale opbrengst voor de kindervakantieweken in Bernheze op maar liefst € 4.500 kwam.

Kijk voor meer informatie en de complete uitslagen van het toernooi op www.bernheze-open.nl