Dorpsnieuws

2a1dc86704e0fc0d917ecbf91b264846Toneel- en cabaretgroep “De Lachspiegel” uit Heeswijk speelt begin maart haar 68ste revuevoorstelling.Over De Lachspiegel. Dit jaar speelt toneel- en cabaretgroep “De lachspiegel” voor de 68ste keer in het Willibrordcentrum om op ludieke wijze actuele thema’s te belichten.
De Lachspiegel1Alledaagse maar ook bijzondere momenten worden uitgelicht en met de nodige spot en humor gepresenteerd. Ook een vleugje lokale politiek wordt niet geschuwd indien dat past. Deze groep die al 68 jaar op de planken staat speelt in op alledaagse en steeds actuele thema’s. Zo zal dit jaar ondermeer worden ingegaan op de vraag hoe sociaal de sociale media zijn, en relaties tussen mensen worden belicht en uitvergroot.
De spelers hebben meerdere sketches in wisselende samenstelling waardoor een bonte lappendekken ontstaat van verschillende situaties, die allemaal steeds weer door eigen mensen zijn geschreven en uitgewerkt. Voor de leden biedt “de Lachspiegel” door het jaar heen een breed scala aan uitdagingen die variëren van ideeën uitwerken, teksten en dialogen schrijven, decors bedenken of bouwen, langs licht en geluidsplannen tot bediening van de gordijnen. Velen kunnen zo hun hobby beoefenen.
Zo ook de technische en ondersteunende “crew”, die een belangrijke bijdrage levert op de achtergrond. Deze techneuten besteden hun talenten aan de voorbereidingen en werken soms onder hoogspanning tijdens de optredens. Deze gezonde prestatiedruk zorgt voor de nodige scherpte zodat de avond vlekkeloos verloopt en zorgt voor een extra gevoel van tevredenheid als alles uit de verf komt zoals gepland. Altijd spannend!
Over het optreden
Het jaarlijkse thema is dit jaar “Dit iZZie!”. Scènes uit het dagelijks leven staan centraal in de sketches van de Lachspiegel. Ook typisch voor de stukjes is dat deze situaties uit het dagelijks leven stevig op de hak worden genomen en uitvergroot. Dat staat garant voor herkenbaarheid, humor en een avond vermaak.
Ook geïnteresseerd om deel te nemen aan deze vrolijke groep? We verwelkomen graag nieuwe leden want dat zorgt voor vernieuwing en inspiratie. Ook de “crew” kan best wat hulp gebruiken. Meld u gerust aan via een van onze leden of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
De uitvoeringen zijn op vrijdag 2 maart, zaterdag 3 maart en zondag 4 maart in het Willibrordcentrum (naast de Heeswijkse kerk). Aanvang 20.00 uur. Entree € 8,-. Kaarten kunnen vanaf 19 februari gereserveerd worden bij Jeanne van Grinsven, tel. 0413 292 593.