Dorpsnieuws

BladafvalDe gemeente ruimt in de herfst en winter de afgevallen bladeren op.Bladeren zijn natuurlijke compost voor uw tuin en zorgen ervoor dat de grond minder verdroogt. Ons advies is om de bladeren zoveel mogelijk in uw borders te harken.

Wilt u toch van uw bladafval af, dan kunt uw het gratis in de gft-container doen of naar een van de 2 groendepots brengen. Doet u gevallen bladeren in uw gft-container? Zorg dan dat het zo droog mogelijk is en stamp het niet te hard aan. Nat, aangestampt blad vormt namelijk een dikke massa die niet gemakkelijk uit de container valt.

De gemeente ruimt bladeren op
Vanaf half oktober rijden we binnen de bebouwde kom met een zuigwagen rond om het blad op te zuigen. Naast deze zuigwagen lopen mensen met bladblazers om het blad onder de zuigwagen te blazen. We kunnen natuurlijk niet overal tegelijk zijn, dus we geven voorrang aan de straten, goten en voet- en fietspaden. Later in het seizoen gaan we de grasvelden en plantsoenen vrij maken van blad. We nemen dan ook kleine bladhoopjes die op het gras of in de berm liggen mee.

Zelf een bladhoop maken
Kunt u het blad niet meer in de groencontainer kwijt, dan kunt u een bladhoop maken. Kleine bladhopen nemen we mee als we blad aan het ruimen zijn. Groetere bladhopen komen we ophalen als ze aangemeld zijn.

Buiten de bebouwde kom
Bladhopen buiten de bebouwde kom worden aan het einde van het seizoen met een vrachtwagen opgehaald. Ze hoeven niet te worden aangemeld.

Houdt u er rekening mee dat de bladhoop niet bedoeld is voor snoeihout?

 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

Ophaalrondes bladhopen
We rijden elke maand 1 ophaalronde vanaf de eerste werkdag van de maand. We maken een ophaalschema op basis van de aangemelde bladhopen, zodat de vrachtwagen zo efficiënt mogelijk kan rijden. We hopen dat we de bladhopen binnen een week kunnen ophalen, maar het kan zijn dat de ronde 2 weken duurt. Dat is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Meld een bladhoop op tijd aan. Hieronder staan de rondes en de aanmelddata.

Ophaalronde Aanmelden vóór
2 november 2020 29 oktober 2020
7 december 2020 26 november 2020
4 januari 2021 30 december 2020
1 februari 2021 28 januari 2021