Dorpsnieuws

nationale voorlTijdens de Nationale Voorleesdagen van 20 t/m 30 januari staat het prentenboek van het jaar ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen centraal. Voorlezen is elke dag een feest. Gezellig samen een prentenboek bekijken of voorlezen voor het slapengaan, voorlezen kan altijd.

Behalve dat voorlezen heel gezellig en leuk is, is het ontzettend goed voor de taalontwikkeling en de woordenschat van kinderen.

Coco kan het!
Vogeltje Coco durft niet te vliegen. Haar moeder probeert haar over te halen, en het lijkt Coco ook best fijn, maar toch durft ze niet. Totdat mama haar een zetje geeft....

Kleurwedstrijd
Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen alle peuters en kleuters meedoen aan een kleurwedstrijd.
Wil je meedoen aan deze leuke kleurwedstrijd? Je kunt de  kleurplaat hier zelf downloaden   of je kunt een geprinte versie meenemen als je je gereserveerde boeken komt ophalen bij ons afhaalpunt. Stop je kleurplaat vóór 1 februari bij ons in de brievenbus met op de achterkant je naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres. En vergeet niet onze Facebookpagina te volgen tijdens de Nationale Voorleesdagen!

Vingerpoppetje van Coco cadeau!
In de Bibliotheek ligt voor alle peuters en kleuters die lid worden van de Bibliotheek een poppetje van Coco klaar. Het lidmaatschap van de Bibliotheek is voor kinderen en jongeren tot 18 jaar gratis. Deze actie start zodra de bibliotheek weer volledig geopend is.

Verteltas Coco kan het!
Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen 2021 heeft de Bibliotheek een verteltas in verschillende talen gemaakt van het prentenboek van het jaar ‘’Coco kan het!’’. Een verteltas is een tas waarin materialen zitten die bijdragen aan de taalontwikkeling en het leesplezier van een kind. Door de verteltas te gebruiken leren kinderen veel over taalgebruik en het vergroot het taalbegrip en de woordenschat. Het prentenboek ‘’Coco kan het!’’ staat centraal in deze verteltas. De tas is gericht op ouder en kind. Er zitten materialen in de tas waarover je samen met je kind kunt praten en waarmee je samen kunt zingen, spelen en knutselen. De tas is vanaf 20 januari gratis te leen bij de Bibliotheek en beschikbaar in de talen Nederlands, Pools, Arabisch en Turks.