Dorpsnieuws

gasfornuis.400x250De prijzen van energie zijn de afgelopen periode hard gestegen. Veel inwoners zijn honderden euro’s extra kwijt aan hun energierekening. Voor inwoners met een laag inkomen is er een eenmalige toeslag van € 800,-. Daarnaast heeft de overheid de belasting op energie verlaagd. Met deze maatregelen kunnen inwoners een deel van de kosten opvangen.

Inwoners met een minimum uitkering ontvangen het bedrag automatisch
Ruim 600 inwoners met een bijstand of andere minimaregeling vanuit de gemeente ontvangen de energietoeslag automatisch en hoeven niets te doen. Ook ouderen met een aanvullende inkomensvoorziening ontvangen de energietoeslag.

Overige minima
Valt u buiten deze regelingen maar heeft u ook een laag inkomen? Vanaf 1 mei 2022 kunt u een aanvraag indienen. Houd onze website, gemeentepagina en/of social media in de gaten. Jongeren tot 21 jaar, studenten, dak- en thuislozen en mensen die in een inrichting wonen hebben geen recht op de eenmalige energietoeslag.

Meer informatie
Twijfelt u of u recht heeft op de energietoeslag? Bekijk de voorwaarden op onze pagina Energietoeslag of neem contact met één van onze medewerkers via 0412 85 88 88 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om te kijken naar uw mogelijkheden.