Dorpsnieuws

open atelierrouteEen kijkje in de keuken van de kunstenaar

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli organiseert de Bernhezer Kunstkring (BKK) de Open Atelierroute. Een twintigtal kunstenaars uit alle dorpskernen van Bernheze stelt hun atelier dan van 11:00 tot 17:00 uur open voor publiek.

In het Loosbroekse gemeenschapshuis De Wis is hetzelfde weekend een centrale overzichtstentoonstelling, waar van elke kunstenaar één werk te zien is.

Tijdens de Open Atelierroute geven de ​deelnemende kunstenaars een blik in een ruimte die meestal gesloten blijft: hun atelier. Het atelier is voor kunstenaars niet alleen een werkplek. Het is vooral een plek voor reflectie, het zoeken naar inspiratie, zoeken ook naar manieren om vorm te geven aan dingen die ons raken. Dit maakt deze route in Bernheze zo onderscheidend: geen expositie op een willekeurige locatie, maar bij de bron, waar kunst van hoog niveau ontstaat. De meeste kunstenaars hebben in hun atelier ook een andere kunstenaar uitgenodigd om zijn/haar werk te laten zien, waardoor het aanbod nog groter wordt. Kunstvormen variëren van schilderijen en glaskunst tot scrapmetalart.  

Bezoekers kunnen kennismaken met de kunstenaars, hun inspiratiebronnen en beweegredenen, en horen en zien hoe een kunstwerk daadwerkelijk tot stand komt. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk een kunstwerk te kopen.

Bij alle gemeenschapshuizen en bibliotheken in Bernheze zijn gratis routes op te halen. De route en adressen zijn ook te downloaden op de website van de Bernhezer Kunstkring: www.debkk.nl.