Dorpsnieuws

Vrienden van Cunera De BongerdOp donderdag 30 juni werd tijdens een feestelijke bijeenkomst op Laverhof in Heeswijk-Dinther een tweetal Braintrainers overhandigd door de Stichting Vrienden van Cunera/de Bongerd. Onder het genot van een kop koffie met iets lekkers vertelde de voorzitter, Alphons Arts, dat de stichting het financieel voor elkaar heeft gekregen de geheugentrainers aan te schaffen door de jaarlijkse donaties van de vrienden,                                enkele schenkingen en de bijdrage van Rabobank Clubsupport.

Op de locatie werd al jaren gebruik gemaakt van een Braintrainer. Deze wordt ingezet om het denkvermogen en geheugen van ouderen met beginnende dementie of Alzheimer te stimuleren. Er was behoefte aan uitbreiding zodat meer bewoners hun geheugen op een speelse manier kunnen trainen. Omdat de uitbreiding niet gefinancierd kon worden uit de reguliere exploitatie werd een verzoek ingediend bij het bestuur van de stichting. Nadat de financiƫn geregeld waren is overgegaan tot aanschaf.

In het verleden werden al een Beleef TV een Duofiets en een Craddle geschonken. Om ook in de toekomst wensen te kunnen uitvoeren, om het voor de bewoners het verblijf op Laverhof aangenamer te maken, is het van belang dat we meer vrienden krijgen. Draagt u het initiatief van de stichting een warm hart toe en u wilt zich aanmelden als Vriend? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en het aanvraagformulier wordt u toegestuurd. Alvast bedankt voor uw bijdrage!