Dorpsnieuws

carrouselHeeswijk-Dinther heeft zóveel te bieden als het gaat om sport en spel. Op 16,17 en 23 september kunnen kinderen van de basis- en middelbare school daarom gratis kennismaken met al deze activiteiten door middel van de Sport- en Spelcarrousel. Even snuffelen aan diverse sporten en spelen, om zo enthousiast te raken en gemotiveerd te zijn om (meer) te bewegen.

Op zaterdag 16 september wordt er een programma van voetbal, hockey, badminton, basketbal en Jong Nederland aangeboden bij RKSV Avesteyn, Hockeyclub HDL en in Sporthal De Zaert . Op zondag 17 september is er een kennismaking metzwem- en waterpolovereniging Gorgo in het Zeesterbad in Uden. En op 23 september staan de poorten open bij korfbalvereniging Altior, Tennisvereniging De Balledonk, MTC Bernheze en sporthal Bernrode om deel te nemen aan korfbal, tennis, powerkids/fitness, tafeltennis en turnen.
Om 13.00 u, 14.00 u en 15.00 u begint een programma van 45 minuten. Daarna is er 15 minuten tijd om naar een volgende activiteit te gaan. Het programma van Gorgo is in de ochtend.
(g)een uur per dag
De Sport-en Spelcarrousel is ontstaan vanuit het Sportakkoord Bernheze; een samenwerking tussen de gemeente Bernheze en sport- en spelverenigingen in de verschillende kernen. Uit onderzoek blijkt dat de beweegnorm van jongeren van een uur per dag niet wordt gehaald. De kern Heeswijk-Dinther/Loosbroek hoopt met de Sport- en Spelcarrousel jongeren (meer) in beweging te krijgen.
Ben je geïnteresseerd? Scan voor meer informatie de QR code: 

QR code.