Actief Burgerschap HD

160107-wvdl-Nieuwjaarsbijeenkomst83VOORKANTRuim driehonderd HaDeejers en gasten, waaronder diverse wethouders en de burgemeester, vierden donderdagavond samen het nieuwe jaar. De grote zaal was verbouwd en vergroot, maar was ondanks dat afgeladen vol. Drie grote schermen maakten dat men in alle hoeken het hele programma goed kon zien.
Meer foto's

Naast de nieuwjaarswensen en het ontmoeten & bijpraten, wat voor veel mensen tot laat in de avond duurde, was er een gevarieerd programma. Gertjan Arts leidde dat op speelse wijze, met muzikale hulp van cabaretgroep For Mineur.

Het programma begon met een jaaroverzicht, waarin de nieuwe dorpsfilm langskwam, 13 hectaren, het VerHAal, Moeder Courage, het HaDeehuis, en nog veel meer. Eens temeer blijkt Heeswijk-Dinther een superactief en kunstzinnig dorp! Weliswaar werden we voorlaatste in de Dorpenderby, maar ook daar kregen “we” wel veel lof van de jury.

Daarna besprak Gertjan met de burgemeester het dorpsakkoord: We gaan dóór, het nieuwe Plein wordt het eerste succes! Annie van der Ven vertelde over de nieuwe welzijn & zorgcoöperatie, die binnenkort bij de notaris wordt opgericht. En Robin Jansen, manager COOP, vertelde over de nieuwe supermarkt die al in april wil openen en over de zoektocht naar invulling van de oudbouw.

Hoogtepunt van de avond waren drie prijsuitreikingen.

Als eerste kreeg Teun Pepers de prijs van de “Jonge Actieve HaDeejer van 2015”. Teun is van jongs af aan betrokken bij Jong Nederland, en is daarvan inmiddels voorzitter. Daarnaast heeft hij onder meer veel gedaan voor de stichting Ranja.

Daarna kreeg Pauline Suiker-Dijkhoff de titel “Actieve Hadeejer van 2015” voor het vele werk dat zij al jaren heeft verricht voor onder meer de Zonnebloem, hulpdienst Lichtpunt, de EHBO-vereniging St. Raphaël en de Pastoraatsgroep. Nog een uur na de prijsuitreiking stond er een rij mensen te wachten om haar te feliciteren, dus de prijs was een schot in de roos!

Tenslotte de prijsuitreiking voor de jongerenwedstrijd betaalbaar bouwen. Hierover volgt nog een uitgebreider verslag. De winnaar is Jesse Kusters met het projectplan “D’n Hadeejer Hoek”. Wethouder Peter van Boekel gaf aan dat de gemeente zich zal inzetten om mogelijk te maken dat hij dit kan realiseren. Ook aan de tweede van de wedstrijd, Bram van Grinsven met “HD Bloks”, bood hij aan om samen te proberen dit te realiseren. Gertjan eindigde met het jaarlijks nieuws over het inwonertal: Heeswijk-Dinther is in 2015 gegroeid van 7901 tot 7984. Goed nieuws, na jaren van krimp. Volgend jaar weer boven de 8000!

Tekst: Antoon Verhaak
Foto’s: Wim van der Lubbe

Plaats reactie