Actief Burgerschap HD

De energieweverijUitnodiging aan alle inwoners van de gemeente Bernheze. Een duurzamere wereld voor ons én voor onze kinderen. Dat is waar de duurzaamheids-ambitie van de gemeente Bernheze over gaat. Om deze ambitie invulling te blijven geven is het van belang met elkaar het gesprek te blijven voeren.

Graag nodigen wij u uit op woensdagavond 6 juli in het Duurzaam Inspiratie Centrum, locatie Lips Groen, voor een inspiratie-bijeenkomst. Deze bijeenkomst is de aftrap van een programma dat ontwikkeld gaat worden om van de gemeente Bernheze een echte duurzame samenle-ving te maken, waarbij u en uw ideeën een belangrijke rol spelen.

Deze inspiratie-bijeenkomst wordt door de gemeente Bernheze georganiseerd, in samenwerking met BECO (Bernhezer Energie Coöperatie).

Samen plannen weven voor een energieneutraal Bernheze

De overeenkomst van de klimaattop van december in Parijs geeft richting. De echte verduurzaming moet komen van u en ons, van individuele burgers, organisaties en bedrijven. Op lokaal niveau en passend bij de maat van onze gemeente en onze dorpen. Daar gaan wij in Bernheze volop aan werken en daar hebben we elkaar bij nodig!

Er is ruimte voor alle aspecten van duurzaamheid. Heeft u ideeën, wilt u meedoen, wilt u meteen aan de slag, heeft u belangstelling of wilt u gewoon komen luisteren? Kom dan naar het Duurzaam Inspiratie Centrum op 6 juli in Nistelrode.

Het programma

De EnergieWeverij begint om 17.30 uur met broodjes en soep waarna om 18.00 uur de bijeenkomst van start gaat. De avond wordt geopend door wethouder Rien Wijdeven en Peer Verkuijlen, voorzitter van BECO. Tom Vaessen, die zichzelf met recht ‘energiele-verancier’ mag noemen, zet iedereen vervolgens op een inspirerende manier aan het werk.

De deelnemers gaan uiteen om te brainstormen en ideeën uit te wisselen over de diverse domeinen van duurzaamheid: wonen, werken, vervoer en energie. In de grote groep worden de ideeën en resultaten van de brainstormsessies teruggekoppeld en worden vervolgafspraken gemaakt.

Om ongeveer 21.30 uur sluiten we de EnergieWeverij af en is er nog tijd voor een informeel samenzijn, met een drankje en een hapje.

Aanmelden dus!

Heeft u ideeën of suggesties voor een duurzamer Bernheze? Dan ontmoeten wij u graag op 6 juli a.s. vanaf 17.30 uur in het Duurzaam Inspiratie Centrum, locatie LIPS Groen

Er is op de avond slechts ruimte voor 100 deelnemers. meld u voor 4 juli aan via: www.energieweverij.eventBrite.nl  na uw aanmelding ontvangt u een BeveStiging van uw deelname.

WIJZIGING IN PROCEDURE RODENBURG: De aangekondigde controle vd ingeschreven gegevens voor Rodenburg op http://hadeejer.nl/dorpsnieuws/actiefburgerschap, is vervallen. Via een nieuwsbrief in week 31 wordt u geïnformeerd over de nieuwe controle procedure. Reden van deze aanpassing is privacy. Afzender: Antoon Verhaak

Plaats reactie