Evenementen

151004-wvdl-OogstfeesKilsdobksemolen54VBOORKANTVoor het organiseren van het oogstfeest werken de Meierijsche Museumboerderij en de Kilsdonkse molen al enige jaren samen met bakkerij Lamers uit Heesch.

Het doel is het historische proces van akker tot bakker in beeld te brengen.  Meer foto's.  

De activiteiten die daarbij horen vinden plaats op het terrein van de Dintherse molen. 

Daarom is er niet veel van dit proces te zien als je als fietser ’s morgens op de Museumboerderij aan komt. Want de boerderij is stopplaats van de fietstocht van Heesch naar de Kilsdonkse molen.

Op de boerderij is het zoals altijd gezellig. Sinds open monumentendag kun je de permanente tentoonstelling over historische kleding bezoeken. De fietsers hebben echter vooral belangstelling voor een kopje koffie met een gratis versnapering uit de bakkerij van Lamers. Klik hier voor foto's van de tentoonstelling.

Ook op de Kilsdonkse Molen is het gezellig druk. Tussen de molen en de brug over de Aa staan marktkraampjes. Bakker Lamers verkoopt het Bernhezer tarwebrood. De meeste kraampjes verkopen etenswaren. Je kunt net zo veel proeven als je wilt.

Een aantal van de bij het oogstfeest van akker tot bakker behorende werkzaamheden zijn niet alleen te zien, maar je kunt ook zelf meedoen. Dorsen en wannen en het melken van een namaak koe zijn drie van die activiteiten. Er is een mandenvlechter, een touwslager en Peter van der Pol maakt zelf zijn bijenkorf.

De sfeer verhogende jazz muziek en het buitengewone mooie weer zorgen ervoor dat het oogstfeest 2015 beslist geslaagd.

Tekst: Fred Lennings

Foto’s: Wim van der Lubbe (molen) en Corrie van der Heijden (museumboerderij)