Evenementen

151114-jvdb-zwetsavond 02De avond begon met het overhandigen van een cadeau aan Harrie van Helvert om dat hij 33 jaar geleden 3 zwetsavonden achter elkaar heeft gewonnen.
Meer foto's

Ook de presentator van de avond Gerrie van den Broek en toneelmeester Rien van der Pas werden bij verrassing door Peter Smulders gefeliciteerd.


Beide heren hebben 33 keer de zwetsavond mede vorm gegeven. Ook mag in dit verband wijlen Jan Linders niet onvernoemd blijven.
Hij was immers de man die zeer veel jaren de drijvende kracht was van de zwetsavond.
Daarna was het de beurt aan Rick Dekkers die als “Bennie-Blind” mooie tips en verhalen had over zijn ervaring als trainer.
Vervolgens de twee bouwvakkers t.w. Siegberts Roefs en Rob de Backer die voortdurend de zaal uitbundig lieten lachen met hun dol dwaze teksten steevast door Rob beantwoordt met “dat zei mijn vrouw vannacht ook”.
Als derde tonproater was het de beurt aan Peter van Daal alias “Plastische Peer” een chirurg, waar bij zijn eerste kijkoperatie wel driehonderd op af zijn gekomen.
Het trio Henk Habraken, Rico van Hoorn en René Habraken brachten oude liedjes in een nieuw jasje.
Na de pauze kwam de enige vrouwelijke tonproater Sabine van Lamoen in de ton als vrijgezel met de naam “Anne-wil Hokke”.
Zij had van d’r moeder opdracht gekregen om op de zwetsavond eens goed rond te kijken naar een knappe man, maar helaas er zat niets bij.
Zelf was ze extra mooi gemaakt door de schmink, de dames Gerlinde Ketelaars en Kristel van Zutphen.
Als laatste kwam Peter Plouvier als Tuur van de Gluur, de vogelaar. Hij had mooie woordspelingen over trekvogels en een roodborstje vergeleek hij met onze Marieke Moorman.


De regie van de avond was in handen van Agnes van de Ven, presentatie van de zeer geslaagde avond was in vertrouwde handen van Gerrie van den Broek.
Het geheel werd muzikaal aan elkaar gespeeld door de Juinderskapel o.l.v. Peter Smulders.
De Juinders kunnen trots zijn op “hun” tonproaters en muziekkapel.

Tekst: De Juinders
Foto: Jan van den Bosch.