Evenementen

FrancisOp zondag 22 mei, vanaf 13.00 uur, proef je de naderende zomer bij de Meierijsche Museumboerderij, aan de Meerstraat 28 in Heeswijk. Het fraaie en eeuwenoude boerderij museum is open en de gidsen vertellen jou hun boeiende verhalen over leven en gewoonten op de schrale Brabantse grond.

Alles speelt zich af rond 1900 en dat is voor mensen van nu, nog maar nauwelijks te begrijpen !

Buiten, in de buurt van het terras, treedt Blaaskapel “De Raddreijers” de hele middag op. Het museum wordt, vanaf 13.00 uur, ook bezocht door een groep antieke auto’s MET hun bestuurders. En loop zeker ook eens door onze rijk gevulde “den hof” waar diverse oud-hollandse groenten- en andere planten hun kopjes al boven de grond uitsteken. Laat je verrassen door de oer Brabantse sfeer, door het fraaie museumterrein, het gezellige terras, waar het buitengewoon goed toeven is, de foto- en andere tentoonstellingen die er momenteel zijn.

Ook wordt vandaag, op het museumterrein, ook het boek: “ZIEHIER, wij verkopen 77 kasteelhoeven” van auteurs Rien en Florian de Visser voor € 19,95 verkocht. Dit fraaie boek, met daarin interessante verhalen over het wel en wee van de pachters, en het rijke leven van de adel op Kasteel Heeswijk is al een echte “bestseller” gebleken in onze regio ! Of het nu je eerste of je tiende keer is, in en rondom ons museum zie je elke keer weer iets nieuws ! Entree is € 4,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen vanaf 3 tot en met 12. Kinderen tot 3 jaar, en onze 'Vrienden' hebben altijd gratis toegang. Meer info over het museum lees je op www.museumboerderij.nl  . Ook via Twitter zijn wij te volgen..