chocolademousseBereiden
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom lobbig en zet hem koud weg. Klop het eiwit stijf, voeg geleidelijk 60 gr suiker toe. Spatel de chocolade door het eiwit. Spatel daarna ook de slagroom erdoor, meng goed en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Smelt de boter met het sinaasappelsap en meng het met de basterdsuiker, de bloem, de kaneel en het zout. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 150°. Vorm kleine knikkertjes van het deeg, druk ze aan met een vork. Bak de kletskopjes in 10-12 minuten knapperig en goudbruin. Laat ze afkoelen.

Breng de melk met de suiker en het vanillestokje aan de kook en laat enige tijd trekken. Haal de vanille uit het stokje met een klein mesje en meng dit door de saus. Klop de eidooiers los en voeg hier de warme melk aan toe. Verwarm de saus al roerend tot hij gaat binden. Let op niet meer koken!!

Serveer de chocolademousse met saus en de kletskopjes.

Ingrediënten

200 gr pure chocolade
300 ml slagroom
10 eiwitten
60 gr + 8 el suiker
65 gr boter
3 el sinaasappelsap
110 gr witte basterdsuiker
50 gr bloem
mespuntje kaneelpoeder
mespuntje zout
vanille-ijs
voor de vanillesaus:
5 eidooiers
4 dl melk
1 vanillestokje
1 eetl. Suiker

p.s.:  Het gehele recept blijft een maand lang rechtsboven in een link op het "zwarte vlak"staan onder de kop: Koken met John, en onderaan de voorpagina staan alle andere recepten. Smakelijk.