Een lekker voorgerechtje: Gamba chorizo
- Gegevens
- Gepubliceerd: woensdag 29 juni 2016 12:55
* 400 gram gamba's
* 150 gram eiwit (25gr per ei)
* 7 gram paprikapoeder
* 400 gram gamba's
* 150 gram eiwit (25gr per ei)
* 7 gram paprikapoeder
Mosterdsoep met in verse kruiden gemarineerde tonijn op olijventoast.
Bereiden
Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom lobbig en zet hem koud weg. Klop het eiwit stijf, voeg geleidelijk 60 gr suiker toe. Spatel de chocolade door het eiwit. Spatel daarna ook de slagroom erdoor, meng goed en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Kort gebakken kalfsonglet met aardappelsalade, knolselder en spitskool.
1 knolselderij
2 dl room
2 dl melk
5 dl kippenbouillon
Bereiden
Gaar de aardappelen in de schil. Verwijder de schil en knijp de aardappelen door een pureeknijper. Meng de bloem, tomatenpuree, ei en lavas door de aardappelpuree en breng op smaak met zout en peper. Rol het deeg op een bebloemde werkbank duimdik uit.
Deze keer een complete feestmaaltijd van drie gangen.
I Knoflooksoep met gepocheerde kwarteleitjes
Deze maand krijgen we een lekker winters recept van een andijvie stamppotje met kalfsoester en sjalottensaus.