Redactioneel

170217-wvdl-Pronkzitting137VOORKANT KopieDe Zaert is weer omgebouwd tot Snevelbokkenstal voor de komende carnaval. Marjo Lucker heette iedereen welkom en

stond ook even stil bij het overlijden van Kees van Herpen en troubadour Henk Habraken die elk jaar een bijdrage leverde bij de pronkzitting. Voor de laatste keer klonk er een warm applaus.

Meer foto's
Hierna begon de pronkzitting, gepresenteerd door Arjen Wellens met als thema ‘’Skonstefisjeindunumtrek’’ en dat werd het.

Prins Sander werd van zijn versierselen ontdaan en door zijn vrienden afgevoerd om plaats te maken voor de nieuwe. Een hilarisch filmpje toonde hoe dat in zijn werk was gegaan, deze keer zochten ze een boer, of toch niet? Wie was nou geschikt om de nieuwe prins te worden?
Dat bleek Ton Verstegen uit Loosbroek. Zijn tweelingbroer Marc staat hem tijdens de carnaval bij als zijn persoonlijke adjudant.
Zijn ouders waren trouwens ook op het podium, die spelen beiden in het orkest ‘’Ut kumt wel’’.

Slappe klets en dansmariekes

Gezellig met dans van de dansmariekes en hierna de 1e tonproater, Jan de carnavalsma. Hij vertelde hoe hij met zijn vrienden Peer en Toon carnaval viert, hij zorgde meteen voor een hele goeie sfeer in de zaal.
Vervolgens Alles mi bietjes, over damesvoetbalteam AMT alles mi tietjes, zij doen ook al jaren mee, altijd lachen.
De dansmariekes en hun trainsters dansten een verhaal van Peter Pan, heel mooi.
Theo en Tonny maakten ook van alles mee als bouwvakkers, je kunt het bijna niet navertellen waar ze het toch over hadden maar de zaal vond het prachtig.

De hofdames hadden een originele act met veel verrassende effecten.
Ook de Heikneuters doen ieder jaar mee, deze keer met foodtruck Vega-Vetzak. Het publiek lacht om hun onhandigheden en om Willy en Leo.
De ex-prinsen knalden met de The blues brothers.
Peer van Daal, de laatste in de ton had ook weer een hoop slappe klets, over Hezik en Dinther over “lilleke” en knappe mensen’’, zijn act was wel mooi.

De avond werd afgesloten met een optreden van Toos en Patries, ‘’We hebben zilver maar we gaan voor goud’’ zongen ze. Ze doen al voor het elfde keer mee en het is altijd gezellig met die twee.

Vanavond heeft u nog de kans om de tweede pronkzitting mee te maken en dat is zeker de moeite waard.
Vanmiddag om 13.41u is er de ouderen pronkziting.

Tekst :Wilma van Zoggel
Foto’s: Wim van der Lubbe

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen