Redactioneel

Pronkzitting 55 14"Carnaval zal nooit meer zijn zoals het was", met deze woorden opende Marjo Lucker, de voorzitster van Stichting Carnaval HDL, de middag. Ze stond stil bij het overlijden van Kees van Herpen en Henk Habraken. Twee namen die al jaren onafscheidelijk verbonden zijn met carnaval in HDL. Na het vernoemen van deze namen klonk er een overweldigend applaus in de zaal.
 
Prins Ton d'n Tweede
Vervolgens zag men in een film, hoe de Raad van Elf tussen koeien, tomaten, paarden en geiten, op zoek ging naar de geschikte carnavalsprins voor 2017. Uiteindelijk schonk een carnavalsbok, het leven aan Prins Ton d'n Tweede. Zijn broer Mark is zijn adjudant geworden. Natuurlijk kwam ook zijn bestaan als vrijgezel ter sprake. Daarop reageerde hij door te zeggen: "Ik weet in ieder geval zeker dat ik de baas in huis ben." Daarna nodigde hij alle vrouwen uit om na carnaval zijn huis te komen poetsen.
 
Wat bracht de middag met zich mee
De middag werd gepresenteerd door Arjan Wellens. De Juinders verzorgden de muziek. Rien van Genugten, Rob de Backer met Sieb Roefs en Peter van Daal waren de tonpraoters. Daarnaast zorgden de ex-prinsen, hofdames, Heikneuters (met de Don) en Toos en Patries voor een feestelijk optreden. Tussen al deze acts door genoot het publiek van de mooie optredens van de Dansmariekes.
 
 
Regie: Martien van de Wijst en Manon van Schijndel.
Toneelmeesters: Sem en Stijn Verhoeven. Podiummeester Ferdy Verhoeven.
 
Tekst: José van der Heijden
Fotografie: Corrie van der Heijden
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen