Redactioneel

170426-PK-lintjesregen 01Vanmorgen vond de jaarlijkse lintjesregen plaats. Drie Hadeejers werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hieke Stek, Mari Lucius en Henry van Boxmeer ontvingen de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Moorman en zij spelde hen een lintje op.
 
 
Meer foto's:
 
Hieke Stek was vanmorgen naar de Kilsdonkse Molen gelokt voor het bijwonen van het uitreiken van een lintje aan Len van Houtum. Groot was haar verbazing toen ze begreep dat zij de decoranda was en niet Len.
Al zo vijfentwintwing jaar zet Hieke zich belangeloos in voor de samenleving. Ze was 14 jaar radioverslaggever en –presentator bij de voormalige Bernhezer Omroep Stichting in Loosbroek en is ongeveer 18 jaar secretaris van de Bernhezer Kunstkring geweest. Tegenwoordig zet zij zich in voor de politieke partij Lokaal. Tenslotte is Hieke als vrijwilliger actief als grafisch vormgever van de Orde van Weefsters Vita Feminea Textura en als vrijwilliger bij Stichting Spoor073.
 
Burgemeester Moorman noemt Henry van Boxmeer gepassioneerd en uitermate gedreven. Een lieve man met een klein hart, maar een oh zo groot hart voor alles en iedereen om hem heen.
Henry krijgt het lintje voor zijn vrijwilligerswerk vanaf 1999. Hij was bestuurslid en enkele jaren voorzitter van de Toeristische Recreatieve Vereniging Bernheze. Daarnaast was Henri ongeveer 8 jaar vicevoorzitter en oprichter van de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Bernheze. Tegenwoordig is Henri bestuurslid en penningmeester van Stichting Golf HDL, voorzitter van Stichting Dier & Tuin Weide Heeswijk-Dinther en voorzitter van Stichting Berne Abdijbier.
 
Mari Lucius staat niet graag op de voorgrond maar, zoals de burgemeester zei, vandaag kon hij daar niet om heen. Zij noemt hem een plezierige, betrouwbare en goedlachse man. Mari krijgt het lintje voor de vele verschillende activiteiten die hij al bijna twintig jaar als vrijwilliger verricht. Mari is een man die ervan geniet als hij iets voor anderen kan doen.
Hij was 16 jaar vrijwilliger bij de Kindervakantieweek Vorstenbosch van Stichting Jeugdbelangen. Voor deze organisatie maakte hij onder andere prachtige decorstukken. Daarnaast zet Mari zich al 18 jaar in voor Laverhof, Hij begeleidt een wandelgroep en verricht diverse hand- en spandiensten. Hij versiert de entree en de gangen zodat er een gezellige sfeer hangt.
Tenslotte is Mari al diverse jaren vrijwilliger bij de Meierijsche Museumboerderij. Hij is wekelijks actief met reparaties en opknapbeurten van materialen en gebouwen. Ook assisteert hij bij diverse evenementen die de Stichting organiseert.
 
Foto’s: Peter Kriele      Tekst: Fred Lennings.